Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Εξελέγη το νέο Προεδρείο της ΚΕΔΕ


Ύστερα από ειδική συνεδρίαση του νέου της Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.), εξελέγη για την επόμενη πενταετία το Προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Στη θέση του Προέδρου εξελέγη ο επικεφαλής της παράταξης «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση», Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου, στη θέση του Α’ Αντιπροέδρου εξελέγη ο Δημήτρης Καφαντάρης, δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, στη θέση του Β’ Αντιπροέδρου εξελέγη ο Γιάννης Καραγιάννης, δήμαρχος Λαγκαδά και στη θέση του Γενικού Γραμματέα εξελέγη ο Γιάννης Μουράτογλου, δημοτικός σύμβουλος δήμου Έδεσσας.

Κατά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες για την εκλογή των 31 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ:
■Η παράταξη «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση», που πρόσκειται στη ΝΔ, κατέλαβε τη πρώτη θέση, καθώς σε σύνολο 487 ψηφισάντων έλαβε 251 ψήφους και κέρδισε 16 έδρες.
■Τη δεύτερη θέση κατέλαβε το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμφιλοχίας, Απόστολο Κοιμήση, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, καθώς έλαβε 124 ψήφους και 8 έδρες.
■Τρεις έδρες κατέλαβε η «Νέα Αυτοδιοίκηση», με επικεφαλής τον δήμαρχο Αγ. Ιωάννη Ρέντη- Νίκαιας, Γιώργο Ιωακειμίδη που έλαβε 51 ψήφους. Επίσης, τρεις έδρες κατέλαβε και η «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία», με επικεφαλής τον δήμαρχο Αιγάλεω, που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνοντας 47 ψήφους.
■Την 31η έδρα κατέλαβε -εκ του νόμου- ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση», που πρόσκειται στο ΚΚΕ έλαβε 11 ψήφους και δεν κατέλαβε καμία έδρα.