Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Ένα εθνικό θέμα δεν μπορεί να μπαίνει σε πλαίσιο μικροπολιτικής, τόνισε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας

Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, υπογράμμισε πως η θέση του κόμματός του είναι γνωστή και έχει παραμείνει σταθερή εδώ και χρόνια.
«Θα έπρεπε να ξέρουμε», συμπλήρωσε, «ποια ακριβώς είναι και η θέση της ΝΔ επί του θέματος. Πρόκειται για ένα εθνικό θέμα και δεν μπορεί να μπαίνει σε πλαίσιο μικροπολιτικής.»
«Η Ελλάδα είναι πόλος σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων που αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες και αυτό είναι μια μεγάλη ευθύνη για την κυβέρνηση της χώρας» δήλωσε ο κ. Ρήγας, συμπληρώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αναλάβει μόνο την ευθύνη της ανάταξης της οικονομίας και της εξόδου της χώρας από την κρίση, αλλά και την ευθύνη αποτελεσματικότερης άσκησης εξωτερικής πολιτικής.
Ερωτηθείς, για τις διαφωνίες των ΑΝΕΛ στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, υποστήριξε πως «οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν είναι αναγκαίο να συμφωνούν σε όλα» και πως «η βάση της συνεργασίας μας με του ΑΝΕΛ οριοθετείται σε συγκεκριμένους στόχους».
Τέλος, αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε πως η οικονομία της χώρας ήταν προβληματική πολύ πριν το πρώτο μνημόνιο.