Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Εφαρμογή E-PARENTS

To νέο ψηφιακό εργαλείο για γονείς και κηδεμόνες, τους ενημερώνει ήδη για τις βαθμολογίες των μαθητών και των μαθητριών όπως και για ανακοινώσεις και ειδοποιήσεις της σχολικής μονάδας.
Μέσα στη χρονιά, η εφαρμογή θα διευρύνει τις δυνατότητές της με ενημέρωση για τις απουσίες των μαθητών, για την πρόοδο της διδαχθείσας ύλης αλλά και για τον προγραμματισμό των συναντήσεων μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών.

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Προτεραιότητα ο αρχαιολογικός και πολιτιστικός πλούτος

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:
«Σοβαρό χρέος και υψηλή μας προτεραιότητα είναι η προστασία, ανάπτυξη και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομίας σε έναν τόπο με 2 μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, περισσότερους από 1.000 κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, 40 μουσεία, 16 χαρακτηρισμένους παραδοσιακούς οικισμούς και περισσότερους από 200 χώρους θρησκευτικού ενδιαφέροντος!
Εργαζόμαστε μεθοδικά και άοκνα σε αυτήν την κατεύθυνση με πολύτιμο σύμμαχο μας την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Συναντηθήκαμε ξανά στο Υπουργείο Πολιτισμού και μαζί σχεδιάσαμε τα επόμενα βήματά μας, τα επόμενα έργα και δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το νέο μας ΕΣΠΑ για να μπουν στο στάδιο της υλοποίησης και να αναδείξουν περαιτέρω τον αρχαιολογικό και πολιτιστικό πλούτο της Στερεάς Ελλάδας.
Έχουμε ήδη κοινοποιήσει πρόσκληση χρηματοδότησης έργων ύψους 10.000.000 ευρώ και αναμένουμε προτάσεις ένταξης έργων με μελέτες που εκπονούνται από τις υπηρεσίες μας και από τις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων».

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Αγ. Γεωργίου Λιχάδας

Εγκρίθηκε η παράταση της υπ’ αριθ. πρωτ. 14739/24.11.2023 συμβατικής προθεσμίας του έργου: ΄΄Συντήρηση και Βελτίωση υφιστάμενου χώρου γηπέδου Αγ. Γεωργίου Λιχάδας με τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα΄΄, μεταξύ του Δήμου και της Αναδόχου Εταιρείας ΕΡΓΟ ΠΟΛΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε., για δύο μήνες ήτοι έως την 24/10/2024, ώστε να περατωθούν όλες οι εργασίες, σύμφωνα με το αριθ. πρωτ. 12365/21.8.2024 έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Δακοκτονίας 2024

Αυξημένος αριθμός δακοσυλλήψεων σε περιοχές του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

Σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΕ Εύβοιας σας ενημερώνουμε για τα εξής:
Εξαιτίας της καθυστέρησης ολοκλήρωσης του διαγωνισμού της Δακοκτονίας και την καθυστέρηση επομένως στην υπογραφή των συμβάσεων με τον εργολάβο των δολωματικών ψεκασμών, θεωρείται απαραίτητο οι ελαιοπαραγωγοί να ελέγξουν τα ελαιοπερίβολά τους και εφόσον παρατηρήσουν δακοπροσβολές να προχωρήσουν σε ψεκασμούς με ιδιωτική πρωτοβουλία.
Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εφαρμοστεί ένας δολωματικός ψεκασμός στο τέλος Σεπτεμβρίου αν τελικά κατακυρωθεί ο διαγωνισμός και υπογραφεί έγκαιρα η σύμβαση.
Σε αρκετές περιοχές του Δήμου μας από την εφαρμογή του Προγράμματος Παγιδοθεσίας [21 και 22 Αυγούστου] παρατηρείται χαμηλός αριθμός δακοσυλλήψεων που οφείλεται στην παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών οι οποίες εμποδίζουν την ωοτοκία και ανάπτυξη του δάκου.
Όμως, οι περιοχές ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΓΑΛΑΤΣΩΝΑ, ΓΕΡΑΚΙΟΥ, ΑΓΡΙΟΒΟΤΑΝΟ, ΑΓΔΙΝΕΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ εμφανίζουν όπως κάθε χρόνο, λόγω υγρασίας και πολλών εστιών δάκου, αυξημένο αριθμό δακοσυλλήψεων. Συνεπώς συνίσταται τακτικός έλεγχος και ιδιωτικοί ψεκασμοί καλύψεως ώστε να προστατευτεί η παραγωγή.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Νέο ασθενοφόρο απέκτησε το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας

Ένα νέο σύγχρονο ασθενοφόρο απέκτησε το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας και το ΕΚΑΒ.
Το ασθενοφόρο, που έχει ήδη παραδοθεί στο Κέντρο Υγείας μέσα από μια σεμνή τελετή, είναι δωρεά της Ιεράς Αρχιεπισκοπής της Αμερικής στο πλαίσιο δράσεών της για τη στήριξη της πληγείσας από τις πυρκαγιές βόρειας Εύβοιας.
Η δωρεά αυτή ακολουθεί την αντίστοιχη που πραγματοποίησε η Ιερά Αρχιεπισκοπή  της Αμερικής προς το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου τον Μάιο του 2023.

Οδική ασφάλεια οδικού δικτύου «Μουρίκι - Λουκίσια - Χάλια»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ξεπεράσαμε εμπόδια που προέκυψαν και προχωρούμε με βάση τον αρχικό μας διαγωνισμό για την υλοποίηση έργου βραχοπροστασίας στη θέση «Κοκόσι» της Εύβοιας.
Με την κατασκευή τοιχίου μήκους 400 μέτρων και με άλλες παρεμβάσεις αντιμετώπισης των καταπτώσεων, δίνουμε οριστική λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα οδικής ασφάλειας του οδικού δικτύου «Μουρίκι - Λουκίσια - Χάλια» (Δροσιά πλέον), που ταλαιπωρεί εδώ και δεκαετίες κατοίκους και επισκέπτες της Δημοτικής Ενότητας Ανθηδόνας του Δήμου Χαλκιδέων».

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Συνεδρίαση ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

Ο Δήμαρχος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:
«Συνεδριάζει αυτή την ώρα η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας παρουσία και του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού στην Λαμία με σοβαρά θέματα εκ των οποίων και η πρόσκληση που έβγαλε στον "αέρα " η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και αφορά την προμήθεια μηχανημάτων έργου. Συνεχίζουμε να είμαστε παρών σε όλα τα κέντρα αποφάσεων».

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Συμφωνία Πολιτιστικής Συνεργασίας

Η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και η Υφυπουργός Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Λίνα Κασσιανίδου, υπέγραψαν την Πρώτη Συμφωνία Πολιτιστικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.
Στη συνάντηση των Υπουργών επιβεβαιώθηκαν οι άρρηκτοι δεσμοί, η στενή, γόνιμη και αμοιβαία επωφελής συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα του Πολιτισμού.

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Στήριξη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας

Το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής για τη διάθεση τεσσάρων προσβάσιμων λεωφορείων, με στόχο τη διευκόλυνση της μετακίνησης της Ελληνικής Αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Πηγή: https://ellinikanews.blogspot.com/

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Τοπική κυκλοφοριακή ρύθμιση έμπροσθεν του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ταξιάρχη

Εγκρίθηκε ομόφωνα από την Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού η προσωρινή κυκλοφοριακή ρύθμιση έμπροσθεν του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ταξιάρχη στο πλαίσιο του εορτασμού της μνήμης της Αποτομής της Τίμιας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.
Η απαγόρευση διέλευσης οχημάτων θα ισχύσει από τις 20.00 την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024 έως το πέρας της εκδήλωσης.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Καλάθι σχολικών ειδών

Σύσκεψη για το καλάθι των σχολικών ειδών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς συγκάλεσε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, η Γενική Γραμματέας Βιβλιοχαρτοπωλών Ελλάδος Καλλιόπη Σκάγια, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος Κώστας Γεράρδος, ο  πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Ιωάννης Μασούτης και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Απόστολος Πεταλάς.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης απευθυνόμενος στους φορείς της αγοράς τόνισε ότι είναι απόλυτη ανάγκη να στηριχθεί την ελληνική οικογένεια και τα παιδιά της σχολικής ηλικίας να έχουν πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα για τα μαθήματά τους. Πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια  μείωσης του κέρδους και οι τιμές να είναι καλύτερες από πέρυσι, είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι δεν δικαιολογείται καμία ανατίμηση στα σχολικά είδη. Για το σκοπό αυτό συγκροτούμε το καλάθι με τα σχολικά είδη από τις 28 Αυγούστου έως τις 15 Οκτωβρίου, σημείωσε και επισήμανε πως τα σχετικά προϊόντα εντάσσονται στις διατάξεις για το πλαφόν κέρδους και για αυτό θα υπάρξουν άμεσα έλεγχοι από τη  ΔΙΜΕΑ.

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Προγραμμάτα Κατάρτισης Γεωργών

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας η δωρεάν παραχώρηση αίθουσας στο πρώην δημοτικό σχολείο των Παπάδων στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Νέας Αρτάκης του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ προκειμένου να υλοποιήσει Προγράμματα Κατάρτισης διάρκειας 150 ωρών στο πλαίσιο της ενταγμένης Πράξης: Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για Δικαιούχους Νέους Γεωργούς και Μικρές Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις του υπομέτρου 6.1:«Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ»

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, στο σκέλος του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» που υλοποιείται από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας δια της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, προϋπολογισμού 979 εκατομμυρίων ευρώ, έχουν ήδη υπογραφεί συμβάσεις ύψους 116,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Πλακοστρώσεις και αναπλάσεις στην Αγία Άννα

Αποφασίστηκε ομόφωνα η συγκρότηση Επιτροπής ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού του έργου «ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΒΡΥΣΕΣ», προϋπολογιζόμενης αξίας 322.580,64 € άνευ ΦΠΑ, από την Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας.

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας Δήμων

Εκδόθηκε προδημοσίευση πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της παρέμβασης Π3-73-1.2: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ελλάδας 2023-2027.
Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο με ποσοστό 100%.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της παρέμβασης ανέρχεται σε 65 εκατομμύρια ευρώ.
Δικαιούχοι για την υποβολή των σχετικών προτάσεων είναι οι Δήμοι της Χώρας.

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Έργα αποκατάστασης και αναδάσωσης στη βόρεια Εύβοια

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:
1.Από το πρόγραμμα Antinero II διατέθηκαν σε πολύ σύντομο διάστημα και με διαφορετικές συμβάσεις, για τη μεν περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Λίμνης ποσό ύψους 905.953,86 ευρώ, για τη δε περιοχή του Δασαρχείου Ιστιαίας ποσό ύψους 375.422,94 ευρώ. Τα ποσά αυτά αφορούν στον καθαρισμό των δασών και των δασικών εκτάσεων, τη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου και των αντιπυρικών ζωνών, καθώς και τον χειρισμό υπολειμμάτων υλοτομίας. Οι εργασίες αυτές έχουν ολοκληρωθεί.
2.Οι τεχνητές αναδασώσεις αποτελούν ένα εξαιρετικά σύνθετο έργο. Για την επιτυχία του απαιτείται, σε πρώτη φάση, η παρέλευση ενός μακρού, πλην όμως επιστημονικά και εμπειρικά επιβεβαιωμένου αναγκαίου χρόνου, στη διάρκεια του οποίου εξετάζεται η πορεία της φυσικής διαδικασίας αποκατάστασης των καμένων περιοχών (φυσική αναγέννηση). Παράλληλα, απαιτούνται επιστημονικά άρτιες μελέτες, εργασίες εφαρμογής και εξειδικευμένη φροντίδα, ώστε να επιτευχθεί στο μέγιστο δυνατό ποσοστό ο στόχος της τεχνητής αναδάσωσης.
3.Η επίμαχη αναδάσωση στη βόρεια Εύβοια έχει ήδη συμβασιοποιηθεί από τον Ιούνιο του 2024 και εκτελείται από τη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, στο πλαίσιο του προγράμματος Antinero ΙΙ, που υλοποιεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο χρηματοδοτείται από το «Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0», και γίνεται πράγματι, με Μαύρη Πεύκη. Η αναδάσωση αυτή αφορά έκταση εμβαδού 1.340,80 στρεμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ και ο στόχος είναι να ξεκινήσουν οι φυτεύσεις εντός της τρέχουσας φυτευτικής περιόδου, το φθινόπωρο του 2024.
4.Αρχικά έγιναν όλες οι αναγκαίες ενέργειες ώστε να συλλεχθεί το κατάλληλο πολλαπλασιαστικό υλικό από τις άκαυτες από την πυρκαγιά του 2021 συστάδες Μαύρης Πεύκης της Εύβοιας. Παράλληλα, χρηματοδοτήθηκαν συμπληρωματικά 187.000 φυτάρια Μαύρης Πεύκης στο Δασικό Φυτώριο της Οργάνης, προκειμένου να προλάβει το ριζικό σύστημά τους να αναπτυχθεί, αλλά και να ανταπεξέλθουν τα φυτά με επιτυχία στην επόμενη ξηροθερμική περίοδο.
5.H εν λόγω τεχνητή αναδάσωση δεν είναι η μόνη, καθώς αποτελεί ένα μόνο τμήμα εκ των 9.383,8 στρεμμάτων που θα αναδασωθούν στη βόρεια Εύβοια για τα υπόλοιπα τμήματα της καμένης περιοχής. Οι ως άνω πιστώσεις αποτελούν δε, ένα μόνο μέρος εκ των 16.007.197,90 ευρώ, τα οποία έχουν ήδη εξασφαλισθεί για το σκοπό αυτό.
6.Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενήργησε ευρύτερα και για την αναβάθμιση 4 Δημόσιων Δασικών Φυτωρίων, Αλιάρτου, Λαγκαδά, Αμβροσίας και Οργάνης. Το πρόγραμμα αυτό, με αρχικό προϋπολογισμό 3.271.219,07 ευρώ συμβασιοποιήθηκε ήδη από τον Οκτώβριο του 2023 και εκτελείται ήδη. Παράλληλα, το κεντρικό δημόσιο φυτώριο της Αμυγδαλέζας υποστηρίζεται και με δωρεές μέσω του θεσμού του ιδιώτη αναδόχου αποκατάστασης.
7.Τέλος, εκκινούν άμεσα οι εργασίες για τη δημιουργία μεικτών αντιπυρικών ζωνών σε πολλές περιοχές της χώρας, με σχετική σύμβαση προϋπολογισμού 31.024.697,04 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), πάλι μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι περιοχές ευθύνης των Δασαρχείων Αλιβερίου, Ιστιαίας, Λίμνης και Χαλκίδας.

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Κατασκευή παραπηγμάτων για την εμποροπανήγυρη Ιστιαίας

Θα κατασκευαστούν παραπήγματα στον χώρο της εμποροπανήγυρης από 01.09.2024 έως 07.09.2024 στην πόλη της Ιστιαίας με απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού.

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Παράταση εξόφλησης Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς ΕΛΓΑ

Παρατάθηκε η καταληκτική ημερομηνία για την εξόφληση της Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς έτους 2023 μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2024, υπό την προϋπόθεση ότι οι ασφαλιζόμενοι αγρότες έχουν εξοφλήσει στον ΕΛΓΑ την Ειδική Ασφαλιστική Εισφορά έτους 2022.

Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Ενίσχυση σπουδαστών ΑΣΤΕ και ΣΑΕΚ Τουρισμού

Απαλλαγή από τα κόμιστρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα έχουν εφεξής όλοι οι σπουδαστές/στριες των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.Τ.Ε.) και οι καταρτιζόμενοι/νες των Σχολών  Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Τουρισμού (Σ.Α.Ε.Κ.) του Υπουργείου Τουρισμού, μετά από απόφαση (ΦΕΚ 4485 Β’) που υπέγραψαν το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Υλοποίηση έργων στα Ελληνικά

Αναβάθμιση δημοτικού φωτισμού στον παραλιακό οικισμό του Αγίου Νικολάου

Συνεχίζει την αναβάθμιση και επέκταση του δημοτικού φωτισμού, ιδίως στους δρόμους των παραλιακών οικιστικών ζωνών, ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού.
Με βάση τις εντολές του Δημάρχου Γιάννη Κοντζιά και υπό την εποπτεία της αρμόδιας Αντιδημάρχου Γεωργίας Κωνσταντάγκα στην Κοινότητα Ελληνικών αντικαταστάθηκαν σε δημοτικό δρόμο του παραλιακού τουριστικού οικισμού του Αγίου Νικολάου παλαιά φωτιστικά με νέα υψηλής απόδοσης LED.
Τη βελτίωση των υποδομών του χωριού ζήτησε ο δραστήριος Πρόεδρος της Κοινότητας Ελληνικών, Κώστας Πλατιάς, με αιτήματά του προς τον Δήμο και είχε λάβει υπόσχεση ότι στον κατάλληλο χρόνο θα αρχίσουν να γίνονται πράξη.

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Σύνδεση επαγγελματικών λογαριασμών με το IRIS

Την υποχρέωση σύνδεσης του επαγγελματικού τους λογαριασμού με το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS, προκειμένου να δέχονται πληρωμές από τους πελάτες τους υπενθυμίζουν το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και η ΑΑΔΕ με προσωπικό μήνυμα προς τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους ενόψει λήξης της σχετικής προθεσμίας.
Η ΑΑΔΕ ενημερώνει επίσης τους υπόχρεους για τη μετάθεση της προθεσμίας συμμόρφωσης έως τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, δεδομένου ότι η 31η Αυγούστου που είχε τεθεί ως καταληκτική ημερομηνία είναι ημέρα Σάββατο.

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Παράταση συμβάσεων

Με απόφαση του Δημάρχου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργου Τσαπουρνιώτη, παρατείνονται για επιπλέον 12 μήνες οι συμβάσεις 14 ωφελούμενων, ενισχύοντας το τμήμα Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Συντήρησης Πρασίνου, στο πλαίσιο του προγράμματος μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 – 67 ετών.

Πηγή: https://ellinikanews.blogspot.com/

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών στον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού

Αποφασίστηκε ομόφωνα από την Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού η αποδοχή της χρηματοδότησης έως του ποσού των 70.000,00 ευρώ λόγω ένταξης της πράξης «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών στον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού» στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Προστασία και αναβάθμιση δασών 2024» του Πράσινου Ταμείου.

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Δίκτυο αποχέτευσης παραλίας Αγίας Άννας

Ο Δήμαρχος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ξεκίνησε η κατασκευή του μεγάλου έργου "Δίκτυο αποχέτευσης παραλίας Αγίας Άννας".
Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και με την υλοποίηση του θα δώσει περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία στην πανέμορφη παραλία μετά  και την κατασκευή του Λιμανιού!!!
Τα καλύτερα όμως έρχονται καθώς ο Δήμος μας είναι σε αναζήτηση χρηματοδότησης για συνολική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου!!».

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Απόσπαση εκπαιδευτικών για το Ψηφιακό Φροντιστήριο

Αναφορικά με την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την απόσπαση (ενός έτους με δυνατότητα επέκτασης) εκπαιδευτικών για το Ψηφιακό Φροντιστήριο, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού διευκρινίζει τα ακόλουθα:
Η απόσπαση δεν αφορά διοικητικά καθήκοντα, αλλά σύγχρονη και ασύγχρονη διδασκαλία στο δημόσιο Ψηφιακό Φροντιστήριο για μαθητές/τριες της Γ΄ Λυκείου, για όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Έκδοση αδειών και πινακίδων για ρυμουλκούμενα – τρέιλερ

Με σχετική τροπολογία, η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή, τροποποιείται το άρθρο 69 του νόμου 5108/2024, που αφορά ρυθμίσεις για την έκδοση στοιχείων κυκλοφορίας για χρήση οχημάτων κατηγορίας Ο1 και Ο2 (ρυμουλκούμενα – τρέιλερ), συμπεριλαμβανομένων και των ειδικής χρήσεως - ειδικού σκοπού μη μεταφοράς εμπορευμάτων.

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Ανασκαφική έρευνα στο Καστρί Κηρίνθου

Με απόφαση του Δημάρχου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργου Τσαπουρνιώτη, εγκρίθηκε η διενέργεια της δαπάνης “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ ΚΗΡΙΝΘΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ”.

Πηγή: https://ellinikanews.blogspot.com/

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Δεν υπάρχει κίνδυνος για ανθρώπους και οικισμούς

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:
«Δεύτερο απανωτό χτύπημα σε λίγες μέρες. Χάρη στην τεράστια μάχη των πυροσβεστών σε ξηρά και αέρα, η κατάσταση είναι πολύ πιο διαχειρίσιμη, ενώ ήδη από χτες το απόγευμα δεν υπάρχει κίνδυνος για ανθρώπους και οικισμούς.
Υποστηρίξαμε την ολονύχτια προσπάθεια κατάσβεσης με 45 υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα.
Στο πρωινό συντονιστικό συμφωνήσαμε να παραμείνουν όλες οι δυνάμεις στο μέτωπο για να πετύχουν την πλήρη κατάσβεση, αλλά και να προστατευτούμε από τυχόν αναζωπυρώσεις».