Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Ανάθεση εκτέλεσης υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη

Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού θα προχωρήσει σε σύναψη δημόσιας σύμβασης με ιδιώτη, διάρκειας ενός έτους, για την αποκομιδή απορριμμάτων (σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016, που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ). 
Οι παρεχόμενες υπηρεσίες, εκτός της συλλογής και μεταφοράς αστικών στερεών αποβλήτων, θα περιλαμβάνει και το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, που ανάθεσε στο Δήμαρχο κ. Γιάννη Κοντζιά τις περαιτέρω ενέργειες, κατά πλειοψηφία αποφάσισε ο ιδιώτης να αναλάβει την αποκομιδή απορριμμάτων στις Κοινότητες Λουτρών  Αιδηψού (εκτός  των  οικισμών  Ηλίων  και  Πολυλόφου),  Αγίου,  Νέου  Πύργου,  Ωρεών,  Ιστιαίας, Ασμηνίου και Αρτεμισίου.
Σύμφωνα με την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, η σύναψη της δημόσιας σύμβασης με ιδιώτη για την αποκομιδή απορριμμάτων σε ένα τμήμα του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού είναι απαραίτητη, δεδομένου ότι η υπηρεσία  αποκομιδής απορριμμάτων, οδοκαθαρισμού και μεταφοράς ογκωδών αντικειμένων,  σήμερα διαθέτει μόνο 1 επιστάτη καθαριότητας, 5 οδηγούς, 2 χειριστές μηχανημάτων έργου, 23 εργάτες καθαριότητας, 8  φορτηγά  απορριμματοφόρα  για  αστικά  απορρίμματα και 3 ανοιχτά φορτηγά για ογκώδη απορρίμματα, ενώ δεν διαθέτει κανένα πλυντήριο κάδων.