Εθνική
Διεπαγγελματική Οργάνωση Αυγού συστήνουν
εκπρόσωποι της πρωτογενούς παραγωγής,
της μεταποίησης και της εμπορίας.
Η
νεοσύστατη Εθνική Διεπαγγελματική
καλύπτει πάνω από το 80% της μεταποίησης,
το 50% της εμπορίας και το 30% της παραγωγής
στη χώρα μας, υπερκαλύπτοντας το ελάχιστο
όριο του 15%, που θέτει το ισχύον νομικό
πλαίσιο.
Η
Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης &
Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, μετά την
υπογραφή του καταστατικού της οργάνωσης,
δήλωσε τα εξής:
«Το
αυγό, ένα προϊόν υψηλής διατροφικής
αξίας, στην παραγωγή του οποίου η χώρα
μας έχει σημαντικά συγκριτικά
πλεονεκτήματα, μπορεί, με τις κατάλληλες
κινήσεις, να αυξήσει αποφασιστικά την
προστιθέμενη αξία του στον πρωτογενή
τομέα και γενικότερα την εθνική οικονομία.
Προς αυτήν την κατεύθυνση, η σύσταση
της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης, στην
οποία ενώνουν δυνάμεις οι άνθρωποι της
παραγωγής και της αγοράς, αποτελεί,
αναμφίβολα, ένα εξαιρετικά θετικό βήμα».
Στο
πρώτο – προσωρινό – Διοικητικό Συμβούλιο
της Διεπαγγελματικής μετέχουν ο Ιωάννης
Βλαχάκης ως Πρόεδρος, ο Παναγιώτης
Φραγκούλης ως Αντιπρόεδρος, ο Νικόλαος
Σταμέλος ως Γενικός Γραμματέας, ο
Νικόλαος Κόμπουλης ως Ταμίας και ως
μέλη οι Νικόλαος Σκούρτης, Πέτρος
Πετρόπουλος και Δημήτρης Μίσσας.