Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Η χώρα μας αποκτά Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αυγού

Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αυγού συστήνουν εκπρόσωποι της πρωτογενούς παραγωγής, της μεταποίησης και της εμπορίας.
Η νεοσύστατη Εθνική Διεπαγγελματική καλύπτει πάνω από το 80% της μεταποίησης, το 50% της εμπορίας και το 30% της παραγωγής στη χώρα μας, υπερκαλύπτοντας το ελάχιστο όριο του 15%, που θέτει το ισχύον νομικό πλαίσιο.
Η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, μετά την υπογραφή του καταστατικού της οργάνωσης, δήλωσε τα εξής:
«Το αυγό, ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, στην παραγωγή του οποίου η χώρα μας έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, μπορεί, με τις κατάλληλες κινήσεις, να αυξήσει αποφασιστικά την προστιθέμενη αξία του στον πρωτογενή τομέα και γενικότερα την εθνική οικονομία. Προς αυτήν την κατεύθυνση, η σύσταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης, στην οποία ενώνουν δυνάμεις οι άνθρωποι της παραγωγής και της αγοράς, αποτελεί, αναμφίβολα, ένα εξαιρετικά θετικό βήμα».
Στο πρώτο – προσωρινό – Διοικητικό Συμβούλιο της Διεπαγγελματικής μετέχουν ο Ιωάννης Βλαχάκης ως Πρόεδρος, ο Παναγιώτης Φραγκούλης ως Αντιπρόεδρος, ο Νικόλαος Σταμέλος ως Γενικός Γραμματέας, ο Νικόλαος Κόμπουλης ως Ταμίας και ως μέλη οι Νικόλαος Σκούρτης, Πέτρος Πετρόπουλος και Δημήτρης Μίσσας.