Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Προς έγκριση 172 προσλήψεων για τη στελέχωση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας

Σε νομοσχέδιο για την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, που βρίσκεται σε ανοιχτή διαβούλευση, περιλαμβάνεται η έγκριση 172 προσλήψεων για τις ανάγκες στελέχωσης του φορέα.
Από αυτές 115 θέσεις θα είναι εκπαιδευτικής κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), 42 θέσεις εκπαιδευτικής κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), 13 θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και 2 θέσεις Δικηγόρων με σχέση έμμισθης εντολής.
Για τις ανάγκες στελέχωσης της Γραμματείας και των Συμβούλων Διοικητή συστήνονται 5 θέσεις συνεργατών, εκ των οποίων μία τουλάχιστον θέση πληρούται από υπάλληλο με την ιδιότητα του νομικού συμβούλου.
Επίσης, δύναται να συνάπτονται συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω διαδικασιών και χρηματοδότησης του προγράμματος συμβουλευτικών υπηρεσιών του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (I.C.A.O.), προκειμένου οι τελευταίοι να παρέχουν υπηρεσίες συμβούλου σε τεχνικά, νομικά, αεροπορικά και άλλα θέματα.
Με απόφαση του Διοικητή της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας δύναται να ανακατανέμονται οι θέσεις ανά εκπαιδευτική κατηγορία προς κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών της Αρχής.
Εκ των θέσεων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατ' ελάχιστον 98 θέσεις καταλαμβάνονται υποχρεωτικά από επιθεωρητές.