Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Πέρασε πρώτος τη νέα γέφυρα ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ελληνικών

Δόθηκε στις αρχές της εβδομάδας σε κυκλοφορία η νέα σύγχρονη γέφυρα των Γουβών, που αντικατέστησε την προηγούμενη που κατέρρευσε στις 11 Δεκεμβρίου 2019 από την κακοκαιρία “Διδώ”.
Η κατασκευή της καθυστέρησε με αποτέλεσμα αρκετοί Βορειοευβοιώτες να δυσανασχετούν και εύλογα να διαμαρτύρονται.
Έντονο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση της κατασκευής, χωρίς κραυγές και ίχνος λαϊκισμού, επέδειξε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ελληνικών, Κώστας Πλατιάς, κάνοντας διάφορες παρεμβάσεις, όπως με γραπτό υπόμνημα προς τους αρμοδίους.
Η νέα γέφυρα έχει άνοιγμα 32 μέτρων -χωρίς ενδιάμεσα βάθρα- πλάτος 14μ. και καθαρό ύψος (υδραυλικής διατομής) περίπου 5μ., με πλάκα ανωδομής που εδράζεται σε 6 προκατασκευασμένες και προεντεταμένες δοκούς ύψους 1,90 μ. και μήκους 32μ.
Τα ακρόβαθρα της γέφυρας είναι τοιχοειδή βάθρα, που θεμελιώνονται πάνω σε 10 φρεατοπασσάλους, βάθους 26μ. για το ακρόβαθρο προς Αγριοβότανο και 23μ. για το αντίστοιχο προς Γούβες.
Για την υδραυλική προστασία της γέφυρας έγινε διαμόρφωση της κοίτης του ποταμού, ενώ κατασκευάσθηκαν πτερυγότοιχοι επί των ακροβάθρων, πλάκα προστασίας επί της κοίτης του ποταμού, καθώς και συρματοκιβώτια επί των πρανών του ποταμού.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της κατασκευής της γέφυρας των Γουβών, επισημαίνει ότι είναι ένα έργο που ξεκίνησε γρήγορα, αλλά στην πορεία συνάντησε μεγάλα εμπόδια, που το έφεραν πίσω χρονικά. Με σκληρή δουλειά και όπλο την κατανόηση και την υπομονή των Βορειοευβοιωτών συμπολιτών μας, βρήκαμε λύσεις και ολοκληρώσαμε ένα δύσκολο, όσο και σημαντικό έργο.
Γραφτό της μοίρας: Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ελληνικών, Κώστας Πλατιάς, πέρασε πρώτος τη νέα σύγχρονη γέφυρα των Γουβών!