Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Ανακατασκευή τριών γεφυρών στα Πολιτικά

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας,  Γιώργος Κελαϊδίτης, δήλωσε, σχετικά με την ανακατασκευή τριών γεφυρών στα Πολιτικά, τα εξής:
«Βρεθήκαμε σήμερα στο όμορφο χωριό των Πολιτικών, προκειμένου να δούμε από κοντά την εξέλιξη των αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων και έργων αποκατάστασης και αναβάθμισης οδοποιίας που εκτελούνται στην περιοχή από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Κατόπιν της παρέλευσης της τουριστικής περιόδου, ξεκινάμε με εντατικούς ρυθμούς το σημαντικό αλλά και σύνθετο τμήμα της ανακατασκευής των τριών γεφυρών, θέτοντας σαφές χρονοδιάγραμμα και προθεσμίες που θα μειώσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό την όχληση που θα δημιουργηθεί από τα συγκεκριμένα εργοτάξια.  
Προχωρούμε άμεσα στην κατασκευή νέας γέφυρας μεγαλύτερης διατομής στην οδό Βέμπο, με τις εργασίες να διαρκούν 15 περίπου ημέρες συν άλλες 28 που θα απαιτηθούν προκειμένου το σκυρόδεμα και η κατασκευή να αποκτήσουν τις αναγκαίες αντοχές για να δεχτούν με ασφάλεια τα φορτία των οχημάτων.
Με την ολοκλήρωση της παραπάνω γέφυρας, ξεκινούμε το αργότερο μέχρι τις 24 Οκτωβρίου την καθαίρεση και ανακατασκευή της κεντρικής γέφυρας Πολιτικών, με τον χρόνο παράδοσης της να τοποθετείται στο τέλος του προσεχούς Ιανουαρίου, καταλήγοντας στην τρίτη γέφυρα στην είσοδο των Πολιτικών όπου θα γίνουν αντίστοιχες εργασίες σε ανάλογους χρόνους.
Η επίσκεψη μας έδωσε τη δυνατότητα να δούμε τη σημαντική βελτίωση την οποία έχει υποστεί σε επίπεδο θωράκισης και υδραυλικής παροχής το ρέμα των Πολιτικών, το οποίο θα προστατευτεί σε ένα σημαντικό του μήκος της τάξεως των 2 χλμ. που διαπερνά τον οικισμό.
Οι παρεμβάσεις μας περιλαμβάνουν καθαρισμούς ρεμάτων και κατασκευή τεχνικών έργων και σε άλλα σημεία της περιοχής μεταξύ των οποίων η Νεροτριβιά, το Κακοπέρατο και η Θεοτόκος, ενώ επεξεργαζόμαστε τη συμπερίληψη στην εργολαβία οδοποιίας, αναβάθμιση κόμβων και επέκταση οδικών αρτηριών που θα βελτιώσουν την προσβασιμότητα στην ευρύτερη περιοχή.
Η παρουσία μας δίπλα στους πολίτες, τους φορείς και τις τοπικές αρχές, πάντα με ενσυναίσθηση, ειλικρίνεια και ρεαλισμό η μοναδική οδός προκειμένου να φτάσουμε με ασφάλεια και ενότητα στο επιθυμητό από όλους αποτέλεσμα».