Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

16o Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας,  Γιώργος Κελαϊδίτης, ανακοίνωσε τα εξής:
«Για ακόμη μια χρονιά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, επενδύοντας συνειδητά σε σημαντικές δράσεις που έχουν ως βασικό τους άξονα τις τέχνες και τον πολιτισμό, στηρίζει ενεργά τη διοργανώτρια αρχή στην πραγματοποίηση του διεθνούς φήμης 16ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest Χαλκίδας.
Μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής τελετής έναρξης η αυλαία ανοίγει και οι φίλοι του φεστιβάλ μπορούν να απολαύσουν τα πλούσια δρώμενα του.
Από το πρωί της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου και ώρα 09:00, και για τις επόμενες πέντε μέρες μέχρι και την τελετή λήξης την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, οι χιλιάδες φίλοι του Ελληνικού Ντοκιμαντέρ από όλα τα μέρη της Ελλάδας, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν περισσότερα από 120 ντοκιμαντέρ δημιουργών οι οποίοι συμμετέχουν ή διαγωνίζονται σε αυτό.  Επίσης, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα διεξαχθούν παράλληλες εκδηλώσεις όπως παρουσιάσεις βιβλίων, ημερίδες, έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων από τη Μικρασιατική Καταστροφή σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο και έκθεση καλλιτεχνικών video των φοιτητών του Τμήματος Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Συγκρότημα Ευρίπου.
Το 16o Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest, έρχεται να δέσει αρμονικά με άλλη μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τη δημιουργία ντοκιμαντέρ με τίτλο "Τα Μικρασιατικά Βήματα στη Στερεά Ελλάδα", στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.  Πρόκειται για μία παραγωγή που καταγράφει τη διαδρομή των Ελλήνων προσφύγων στη Στερεά Ελλάδα, η οποία υλοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή φορέων Μικρασιατών των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων, καθώς και τοπικών συλλόγων. Η προβολή στην πόλη της Χαλκίδας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 18:45, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.
Πληροφορίες για τις ταινίες που θα προβληθούν στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ υπάρχουν διαθέσιμες στην ιστοσελίδα https://www.docfest.gr»