Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Αποπεράτωση Ανάπλασης Περιβάλλοντος Χώρου Προσκυνηματικού Ιερού Ναού Όσιου Ιωάννη Του Ρώσσου

Ένα ακόμα σημαντικό έργο για το Προκόπι και το Ιερό Προσκύνημα του Όσιου Ιωάννη του Ρώσσου, μπαίνει στην τελική του ευθεία για την υλοποίηση του.
Υπογράφηκε σήμερα η σχετική προγραμματική σύμβαση από τον Μητροπολίτη Χαλκίδας, Κύριο Χρυσόστομο και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, που θα επιτρέψει να δημοπρατηθεί το έργο που αφορά την «Αποπεράτωση Ανάπλασης Περιβάλλοντος Χώρου Προσκυνηματικού Ιερού Ναού Όσιου Ιωάννη Του Ρώσσου» με προϋπολογισμό 440.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας,  Γιώργο Κελαϊδίτη,το έργο θα περιλαμβάνει αναλυτικά:
-Την πλήρη ανακατασκευή εξωτερικών επιφανειών (δαπέδων) πέριξ του Ιερού Ναού.
-Τη διαμόρφωση προσβάσεων και κυκλοφορίας για ΑμεΑ με τις σύγχρονες απαιτήσεις που καθορίζονται στην Μελέτη Προσβασιμότητας.
-Την προμήθεια και εγκατάσταση φωτισμού ανάδειξης για τον χώρο του Ιερού Ναού.
-Την αποπεράτωση δαπέδων προσκυνηματικής πορείας και λοιπών βατών επιφανειών περιβάλλοντος χώρου.
-Την προμήθεια και εγκατάσταση φωτισμού περιβάλλοντος χώρου.
-Την προμήθεια και τοποθέτηση του απαραίτητου αστικού εξοπλισμού και σήμανσης.
Το έργο επιδιώκει να αυξήσει την ελκυστικότητα και την επισκεψιμότητα του I.N. του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, καθώς και του παρακείμενου Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού και του κτιρίου φιλοξενίας, ως ενός προσκυνηματικού προορισμού με ιδιαίτερα πολιτιστικά χαρακτηριστικά, ενώ ο περιβάλλων χώρος του Ιερού Ναού θα αποτελεί παράλληλα έναν αναβαθμισμένο χώρο αναψυχής των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.