Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του νέου ΕΣΠΑ 2021 - 2027

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, προέβη στην εξής ανακοίνωση:
«Συναντηθήκαμε ξανά με τους κοινωνικούς μας εταίρους και τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ 2014-2020, που ολοκληρώνεται επιτυχώς, αφού η τελική απορρόφηση δαπανών θα ξεπεράσει το 100% έως τον Σεπτέμβριο του 2023, διασφαλίζοντας έτσι την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος στα τέλη του έτους.
Συνεχίσαμε με τη 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του νέου ΕΣΠΑ 2021 - 2027 με καλά νέα:
Έχοντας ήδη εξειδικεύσει δράσεις του προγράμματος, θα εκδώσουμε μέσα στο 2023, 31 προσκλήσεις - περισσότερο από το 1/4 του συνολικού προγράμματος - σε όλους τους βασικούς τομείς υποδομών, ήτοι υδρεύσεις, αντιπλημμυρικά έργα, πολιτική προστασία, οδική ασφάλεια, οδικά έργα, υποδομές εκπαίδευσης, υγείας, πολιτισμού, έρευνας, κοινωνικές υποδομές και δράσεις, ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων, χωρικές ΟΧΕ και Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη.
Ολοκληρώνοντας δύο συνεδριάσεις γεμάτες αριθμούς και τεχνοκρατικούς όρους, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι οι στόχοι που βάζουμε δεν είναι μόνο ποσοτικοί, αλλά κυρίως ποιοτικοί. Θέλουμε και μπορούμε να αξιοποιήσουμε πλήρως το νέο υπερδιπλάσιο ΕΣΠΑ, ώστε να διαχυθεί το όφελος σε όλη την Στερεά Ελλάδα, σε όλη την κοινωνία!»