Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Παραχώρηση αιθουσών στην Τ.Ο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ιστιαίας - Αιδηψού

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού η δωρεάν παραχώρηση στην Τ.Ο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ιστιαίας-Αιδηψού, σύμφωνα με το από 2.9.2024 αίτημα τους για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στις 6 και 13 Οκτωβρίου 2024 από τις 06.00 έως τις 24.00, των εξής αιθουσών:
1.Αίθουσα Συνεδριάσεων Τοπικού Συμβουλίου Λ. Αιδηψού.
2.Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Δημαρχείου Ιστιαίας.
3.Αίθουσα παλαιού Κοινοτικού Συμβουλίου Βασιλικών.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Προμήθεια αθλητικού υλικού

Ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας αποφασίστηκε ότι θα προμηθευτεί αθλητικό υλικό (δίχτυα ποδοσφαίρου/ βόλλευ/ μπάσκετ, εστίες ποδοσφαίρου και μπάλες ποδοσφαίρου).

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Προμήθεια πινακίδων

Προμήθεια πληροφοριακών πινακίδων και σημάτων/ πινακίδων Κατακόρυφης Οδικής Σήμανσης Κ.Ο.Κ. αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί για τις ανάγκες του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Ανασκαφική έρευνα στο Καστρί Κηρίνθου

Ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας αποφασίστηκε ότι θα προμηθευτεί υλικά και εργαλεία για την ανασκαφική έρευνα στο Καστρί Κηρίνθου.
Ο χρόνος παράδοσης της προμήθειας ορίζεται το αργότερο έως τις 31/12/24.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Παρέμβαση ΙΙ του «Ερευνώ – Καινοτομώ»

Παράταση, λόγω της αυξημένης ζήτησης, ως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 15:00, θα πάρει η Παρέμβαση ΙΙ (Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς) της Δράσης «Ερευνώ – Καινοτομώ» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» ΕΣΠΑ 2021 – 2027, όπως αποφάσισαν από κοινού ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.
Η Δράση υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΥΔΕ ΕΚ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα».

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Δημοσκόπηση της Metron Analysis

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού MEGA παρουσιάστηκε δημοσκόπηση της Metron Analysis.
Σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου σε περίπτωση εκλογών θα ελάμβαναν:
Νέα Δημοκρατία: 29,8%
ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: 15,7%
Ελληνική Λύση: 10,9%
ΚΚΕ: 9,7%
ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: 9,5%
Φωνή Λογικής (Αφροδίτη Λατινοπούλου): 5,4%
Πλεύση Ελευθερίας: 5,3%
Νίκη: 4,4%
Νέα Αριστερά: 2,6%

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Ένταξη της βόρειας Εύβοιας στην απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ

Εντάχθηκαν όλα τα ακίνητα της βόρειας Εύβοιας στην απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ του 2024, ακριβώς όπως ίσχυε τα χρόνια που η περιοχή είχε πληγεί από φυσικές καταστροφές.
Ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και ο Υφυπουργός, Χρήστος Δήμας, έκαναν δεκτή την πρόταση του βουλευτή Ευβοίας της ΝΔ και εισηγητή της πλειοψηφίας Θανάση Ζεμπίλη να περιληφθεί στην απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ του 2024 το σύνολο των ακινήτων που βρίσκονται στις περιοχές των δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.
Η νομοτεχνική βελτίωση έχει ως εξής:
«Η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ ακινήτων του τελευταίου εδαφίου της παρ.78 του άρθρου 3 του ν.4223/2013 επεκτείνεται και για το έτος 2024».
Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Καζάνη, απέστειλε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου επιστολή στον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων ζητώντας την ένταξη των ακινήτων της βόρειας Εύβοιας στην απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ του 2024.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Καζάνη, δηλώνει την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή και δεσμεύεται να συνεχίσει τις παρεμβάσεις προς όφελος της ευβοϊκής κοινωνίας.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Μελέτη για την καλύτερη πρόβλεψη των ακραίων υδρολογικών φαινομένων

Προετοιμάζεται με ευθύνη της Ακαδημίας Αθηνών μελέτη με αντικείμενο τα ακριβέστερα, κλιματικά μοντέλα ανά Περιφέρεια για την πρόβλεψη των συνεπειών της κλιματικής κρίσης, περιλαμβανομένων και των υδρολογικών φαινομένων.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Κοινοτική ενίσχυση για την κατασκευή Μονάδων Ανάκτησης και Ανακύκλωσης

Έως 85% μπορεί να φτάσει η κοινοτική ενίσχυση για την υλοποίηση Μονάδων Ανάκτησης και Ανακύκλωσης στη χώρα μας από το ΕΣΠΑ 2021-2027.
Η παραπάνω συμφωνία της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώθηκε σε εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Συνολικά οι διαθέσιμοι πόροι για την κατασκευή μονάδων Ανάκτησης και Ανακύκλωσης που θα διατεθούν από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2021 – 2027: «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» (ΠΕΚΑ) ανέρχονται σε 600 εκατομμύρια ευρώ.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Ενίσχυση Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας - Πυρόσβεσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προμήθεια νέου ατομικού εξοπλισμού εθελοντών Δασοπροστασίας - Πυρόσβεσης, μέσω του προγράμματος ΑΙΓΙΣ, το οποίο περιλαμβάνει 4.500 σετ (στολή, αρβύλες και κράνος).
Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 2,7 εκατομμύρια ευρώ και η παραλαβή αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.

Πηγή: https://ellinikanews.blogspot.com/

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Προμήθεια υαλοπινάκων για τις ανάγκες του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού

Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού για τις ανάγκες του θα προμηθευτεί υαλοπίνακες.
Για την δαπάνη που προκαλείται έχει εγγραφεί η σχετική πίστωση στον προϋπολογισμό εξόδων του τρέχοντος έτους, η οποία θα βαρύνει τον Κ.Α. 10-6261.001 με τίτλο Επισκευές ζημιών κτιρίων ακινήτων του Δήμου.

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Εκσυγχρονισμός Δημόσιας Υγείας

Με αποφάσεις που υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας δύο νέες δράσεις με στόχο τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Υγείας.
Συγκεκριμένα:
1.Με την απόφαση ένταξης του έργου «Ενίσχυση της παρακολούθησης της Δημόσιας Υγείας μέσω της αξιοποίησης των δεδομένων υγείας (Health Monitoring) επιδιώκεται η διαμόρφωση τεκμηριωμένων πολιτικών δημόσιας υγείας, η οποία θα βασίζεται σε δεδομένα, δείκτες και στόχους, αλλά και η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας πολιτικών υγείας, επίσης βασισμένης σε συγκεκριμένα δεδομένα που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τέτοια δεδομένα είναι, για παράδειγμα, το ποσοστό γεννήσεων, η βρεφική θνησιμότητα, οι τραυματισμοί από τροχαία, ο αριθμός τακτικών καπνιστών, ο αριθμός νοσοκομειακών κλινών, στοιχεία για την υγιεινή διατροφή, οι συνολικές δαπάνες για την Υγεία κ.α.

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Αίτημα για καθαρισμό ρυακιών

Με επιστολή του ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ελληνικών, Κώστας Πλατιάς, προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ζητεί να καθαριστούν τα ρυάκια του χωριού από τα φερτά υλικά.
Ο δραστήριος Πρόεδρος επισημαίνει ότι επιδιωκόμενος στόχος είναι να μην μολύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας, να μην πλημμυρίζουν τα χωράφια της περιοχής και να μην υπάρχει κίνδυνος για πρόκληση δυστυχημάτων.

Πηγή: https://ellinikanews.blogspot.com/

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Προσαρμογή δημοτικών οδών στην επέκταση σχεδίου πόλης Μαντουδίου

Εγκρίθηκε ο 1ος Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Εργασιών του έργου «Προσαρμογή δημοτικών οδών στην επέκταση σχεδίου πόλης Μαντουδίου» από τον Δήμαρχο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, Γιώργο Τσαπουρνιώτη.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Ηλεκτρονική εγγραφή επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Ξεκίνησε η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2024 και της ειδικής κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία πραγματοποιείται ηλεκτρονικά έως και Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024.

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Έγκριση Πρωτοκόλλου Παραλαβής έργου αντιμετώπισης κατολισθητικού φαινομένου Ελληνικών

Εγκρίθηκε το πρωτόκολλο παραλαβής του έργου «Οριστική μελέτη αντιμετώπισης κατολισθητικού φαινομένου Ελληνικών στη θέση του οικισμού Αγ.Νικόλαος» ομόφωνα από την Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού.

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Επανακατασκευή του δρόμου Παλιόβρυσης - Κεράμειας

Ο Δήμαρχος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:
«Το έργο επανακατασκευής του δρόμου Παλιόβρυσης - Κεράμειας ολοκληρώνεται με την ασφαλτόστρωση του.
Σε λίγες ημέρες θα δοθεί στην κυκλοφορία ώστε να  το χαρούν όλοι οι πολίτες».

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Προτάσεις Κοινοτικού Συμβουλίου Κερασιάς

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κερασιάς ομόφωνα προτείνει με σειρά προτεραιότητας τα κάτωθι έργα προκειμένου να ενταχθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας έτους 2025:
1.Τοιχίο αντιστήριξης στο Δημοτικό Σχολείο Κερασιάς
2.Τσιμεντοστρώσεις εντός οικισμού Κερασιάς
3.Τοποθέτηση προστατευτικού κιγκλιδώματος στην παιδική χαρά εντός του αύλειου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Κερασιάς

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Αίτημα στήριξης συκοπαραγωγών

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αιτήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων τη χορήγηση χρηματοδοτικής στήριξης έκτακτης ανάγκης στους πληγέντες συκοπαραγωγούς της Β. Εύβοιας που υπέστησαν σοβαρές ζημιές στην παραγωγή τους, ενώ την είχαν στα ξηραντήρια (λιάστρες), και οι οποίες δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛ.Γ.Α.
Εξάλλου, η Περιφέρεια αιτήθηκε και χρηματοδότηση για τη κατασκευή του φράγματος Ψαχνών Εύβοιας, με την Περιφέρεια να έχει ήδη ολοκληρώσει την τεχνική μελέτη του έργου, καθώς και όλες τις ενέργειες για την περιβαλλοντική αδειοδότησή του.

Πηγή: https://ellinikanews.blogspot.com/