Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Ένταξη της βόρειας Εύβοιας στην απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ

Εντάχθηκαν όλα τα ακίνητα της βόρειας Εύβοιας στην απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ του 2024, ακριβώς όπως ίσχυε τα χρόνια που η περιοχή είχε πληγεί από φυσικές καταστροφές.
Ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και ο Υφυπουργός, Χρήστος Δήμας, έκαναν δεκτή την πρόταση του βουλευτή Ευβοίας της ΝΔ και εισηγητή της πλειοψηφίας Θανάση Ζεμπίλη να περιληφθεί στην απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ του 2024 το σύνολο των ακινήτων που βρίσκονται στις περιοχές των δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.
Η νομοτεχνική βελτίωση έχει ως εξής:
«Η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ ακινήτων του τελευταίου εδαφίου της παρ.78 του άρθρου 3 του ν.4223/2013 επεκτείνεται και για το έτος 2024».
Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Καζάνη, απέστειλε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου επιστολή στον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων ζητώντας την ένταξη των ακινήτων της βόρειας Εύβοιας στην απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ του 2024.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Καζάνη, δηλώνει την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή και δεσμεύεται να συνεχίσει τις παρεμβάσεις προς όφελος της ευβοϊκής κοινωνίας.