Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Προσχώρηση Π.Θεολογίτη στον ΛΑΟΣ


Ο Π.Θεολογίτης είναι ο παλαιότερος Ελληνας υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής : μετά από μια σημαντική καριέρα σε  μεγάλη επιχείρηση τού  ιδιωτικού τομέα, πέρασε διαγωνισμό το 1980 και ανέλαβε υπηρεσία στις Βρυξέλλες πριν ακόμη ενταχθεί η Ελλάδα στην (τότε) ΕΟΚ, το 1981.
Ο Π.Θεολογίτης συνάντησε προχθές τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και του εξέφρασε την πρόθεσή του "να συστρατεθεί στην μεγάλη προσπάθεια του ΛΑΟΣ να απαλλαγεί η χώρα απο τα δεσμά των ξένων δανειστών".
Ο Π.Θεολογίτης σταδιοδρόμησε επί 20 χρόνια στη νευραλγική "Γενική Δ/νση Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων" της Ευρωπαϊκης Επιτροπής που εκδίδει -μεταξύ άλλων- και τις οικονομικές προβλέψεις για τις χώρες-μέλη της ΕΕ και η οποία σήμερα είναι στην αρμοδιότητα του Επιτρόπου Ολλι Ρεν. Παράλληλα ο Π.Θεολογίτης ανέπτυξε και έντονη κοινωνική δραστηριότητα μεταξύ των αποδήμων Ελλήνων και εξελέγη κατ'επανάληψη Πρόεδρος του "ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ", στις Βρυξέλλες, ο οποίος είχε ως στόχο να κράτα ενωμένους μεταξύ τους αλλά και με την πατρίδα τούς χιλιάδες  Έλληνες του Βελγίου .
Ο Π. Θεολογίτης, κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο κ. Καρατζαφέρη ανέφερε ότι "τώρα είναι η ώρα για να στηριχθεί η μόνη γνήσια Ελληνική φωνή μέσα στην Ευρωβουλή", ενώ ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε "την ικανοποίησή του που ένα τόσο πεπειραμένο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και  ένα τόσο αγαπητό στους Ελληνες αποδήμους πρόσωπο αποφάσισε να δώσει τον αγώνα  κάτω από την σημαία του ΛΑΟΣ" .