Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Σε συνέντευξή του ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει


Έχει έλθει πλέον η ώρα να θέτει η ίδια η Αθήνα 
την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων

Τον πολιτικό και οικονομικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 αναλύει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και θέτει ως άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησής του την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, που θα δώσουν στην ελληνική οικονομία αναπτυξιακή δυναμική και ανταγωνιστικότητα, αλλά και σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών.
Μέσα στους επόμενους έξι μήνες, υπόσχεται ο Αντώνης Σαμαράς, η κυβέρνηση θα δώσει κι άλλα στους αδύναμους, ενώ επαναλαμβάνει πως το σχέδιο για τις φοροελαφρύνσεις θα είναι έτοιμο να τεθεί σε εφαρμογή το προσεχές Φθινόπωρο.
Αναφερόμενος ο πρωθυπουργός στο θέμα των μεταρρυθμίσεων επισημαίνει πως έχει έλθει πλέον η ώρα να θέτει η ίδια η Αθήνα την ατζέντα γι’ αυτές, αποδίδει τις καθυστερήσεις, που παρατηρήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν σε θεσμικά εμπόδια, που όμως ξεπερνιούνται σταδιακά, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς όλων όσων εντοπίζουν στο κυβερνητικό σχήμα "μεταρρυθμιστική κόπωση".
Σχετικά με τις πιθανότητες η παρούσα Βουλή να προχωρήσει τελικώς στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Σαμαράς εκφράζει την αισιοδοξία του και δηλώνει:
"Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι πιο άνετη σήμερα στη Βουλή απ’ ό,τι ήταν πριν μερικούς μήνες. Κι αυτό σημαίνει ότι βελτιώσαμε και την πολιτική σταθερότητα, αντίθετα απ’ ό,τι προσδοκούσαν κάποιοι… Με τη συνεχή βελτίωση της κατάστασης θεωρώ πιθανότατο να έχουμε και προεδρική πλειοψηφία ως το Μάρτιο. Οπότε πάει και το τελευταίο «εμπόδιο» για την εξάντληση της τετραετίας".