Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Η Γερμανίδα Gabi Zimmer πρόεδρος της Ευρωομάδας της Αριστεράς


Η Ευρωομάδα της Αριστεράς αποφάσισε ομόφωνα την εκλογή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη για τη θέση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ εξέλεξε εκ νέου την Gabi Zimmer (Die Linke-Γερμανία) ως πρόεδρο της Ομάδας, για τα επόμενα 2,5 χρόνια.  
Αμέσως, μετά την εκλογή της, η νέα πρόεδρος Gabi Zimmer δήλωσε:
«Ενδυναμωμένη με νέα κόμματα, η Ομάδα θα συνεχίσει να μάχεται για να μπει ένα τέλος στις πολιτικές λιτότητας της Ε.Ε και για την εξάλειψη της φτώχειας και της ανεργίας. Εκατομμύρια ψηφοφόρων μας έδωσαν μια ξεκάθαρη εντολή και δεν πρόκειται να τους απογοητεύσουμε».
Επίσης, η Ευρωομάδα της Αριστεράς με ομοφωνία αποφάσισε την εκλογή τριών αντιπροέδρων: Νεοκλής Συλικιώτης (ΑΚΕΛ/Κύπρος),  Malin Bjork (Vänsterpartiet/ Σουηδία) και  Patrick Le Hyaric (PCF/Γαλλία).
Μετά το πέρας των δυόμιση χρόνων, η Ευρωομάδα της Αριστεράς θα επανεξετάσει τη συγκρότησή της.
Η μεγάλη πλειοψηφία των συνιστωσών αντιπροσωπειών της Ομάδας αναγνώρισε στον ΣΥΡΙΖΑ το δικαίωμα να έχει προβάδισμα στην πρόταση για την εκλογή νέου προέδρου.
Επισημαίνεται ότι η Ευρωομάδα της Αριστεράς έχει βγει ενισχυμένη από τις Ευρωεκλογές του Μαΐου, καθώς έχει αυξήσει τα μέλη της από 35 σε 52. Είναι επίσης η μοναδική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου υπάρχει εξισορρόπηση φύλων: 26 γυναίκες και 26 άντρες.