Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Η πρόταση του Γιώργου Α. Παπανδρέου για την Αναγέννηση και την Ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ


Μετά την προχθεσινή συνάντηση του πρώην Πρωθυπουργού και πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Α. Παπανδρέου με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο, από το γραφείο Τύπου του Γιώργου Α. Παπανδρέου, εκδόθηκε χθες η εξής δήλωση:
Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, όπως είχε ήδη δημοσιοποιηθεί αμέσως μετά την χθεσινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, του απέστειλε σήμερα, την πρότασή του για την αναγέννηση και την ανασυγκρότηση του Κινήματος.
Στην πρότασή του, ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφέρει:
Η πρότασή μου, αφορά στην πορεία και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ ως πολιτικού φορέα που έχει ταυτιστεί με τους αγώνες του Ελληνικού λαού, για τη Δημοκρατία και την Αλλαγή του τόπου – και τα τελευταία χρόνια, με την ανάληψη του βάρους για την αντιμετώπιση της κρίσης, που σε κάθε περίπτωση δεν του αναλογούσε.
Στις δημόσιες παρεμβάσεις μου έχω διατυπώσει επανειλημμένα τις απόψεις μου για τα ζητήματα που αφορούν το Κίνημά μας. Και εδώ και πολύ καιρό, έχω εκφράσει με παρρησία τις θέσεις μου, τόσο για το τι χρειάζεται το Κίνημά μας στην πορεία του προς το μέλλον, όσο και τις ενστάσεις και διαφωνίες μου για τις οβιδιακές μεταμορφώσεις που επιχειρούνται κατά καιρούς στο Κίνημα.
Ωστόσο, στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται το Κίνημά μας, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ και σε κάθε μέλος και φίλο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται πραγματικά για την πορεία του τόπου, κοινοποιώντας τις σκέψεις μου και την πρότασή μου γραπτώς, μακριά από ενδιάμεσους και ψιθύρους.
Με απόλυτη καθαρότητα, με απόλυτη διαφάνεια.
Όπως έκανα πάντα.

Δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, βουλευτή Β’ Αθήνας και Υπεύθυνου ΕΕΚΕ Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον Κρατικό Προϋπολογισμό


‹‹Στον Κρατικό Προϋπολογισμό που κατέθεσε σήμερα ο κ. Χαρδούβελης, ο Υπουργός Οικονομικών δείχνει μια αξιοθαύμαστη «συνέπεια». Ακριβώς όπως δεν ήθελε να επιτραπεί στη Γαλλία μια δημοσιονομική χαλάρωση, έτσι δεν σκέφτηκε ότι μια ανάλογη χαλάρωση θα βοηθούσε και την ελληνική περίπτωση.

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Ομιλία Γιώργου A. Παπανδρέου στη Χαλκίδα


Ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στην παρουσίαση του βιβλίου του Συμεών Κεδίκογλου είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
‹‹…Για να υπάρξει μετάβαση σε ένα διαφορετικό και καλύτερο μέλλον, προϋπόθεση είναι αυτή η επιλογή να συνοδεύεται από τις αλήθειες που καθόρισαν το παρελθόν…
Γιατί όταν αντιμετωπίζεις χωρίς παρωπίδες και φόβο τις αλήθειες, όταν δεν κρύβεσαι από τα πραγματικά προβλήματα, τότε και μόνο τότε μπορείς και να τα αντιμετωπίσεις επί της ουσίας και να αλλάξεις τα κακώς κείμενα. Η αλήθεια είναι ότι, τα τελευταία χρόνια, δεν ήταν λίγοι αυτοί που αντί να αναζητήσουν την αλήθεια καλλιέργησαν μύθους, μίσος, λαϊκισμό, φανατισμό, ακόμα και τη βία, ενώ πολλοί παρέμειναν εγκλωβισμένοι σε παρακμιακές μικροκομματικές σκοπιμότητες…
Καλά είμασταν παλαιότερα, μας λένε. Για αυτό και μιλάνε για επιστροφή στην «κανονικότητα». Να γυρίσουμε στα παλιά, στις παλιές «καλές» συνήθειες. Ποιές ήταν αυτές; Κορυφή του παγόβουνου, ήταν το δημοσιονομικό. Αλλά όχι μόνο αυτό.
Δεν ήταν μόνο ότι, βρέθηκε μία κυβέρνηση η οποία σε 5 μόλις χρόνια «κατάφερε» να φορτώσει στη χώρα τόσο χρέος, όσο στα 180 από την απελευθέρωσή της και από τα περίπου 150 δις ευρώ, να το φτάσει στα 300 δις ευρώ.
Δεν ήταν μόνο ότι, βρέθηκε μια κυβέρνηση που κατάφερε μέσα μόνο σε μία χρονιά, το 2009, να φορτώσει στη χώρα με 36 δισεκατομμύρια έλλειμμα. Ναι, ξόδεψαν 36 δις περισσότερα από όσα είχαν τα κρατικά ταμεία και παρόλα αυτά, έριξαν τη χώρα στην ύφεση, -4,4%.

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Πάντα παρόντες στους αγώνες της ΝΔ για το καλό του τόπου, επισημαίνει ο Σίμος Κεδίκογλου


Την ανάγκη να παραμείνουν ενωμένοι τόνισε κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ για τα 40 χρόνια από τη ίδρυση της παράταξης ο βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας, Σίμος Κεδίκογλου, καλώντας τα στελέχη και τους φίλους της ΝΔ να θυμηθούν τους αγώνες που έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια σε κρίσιμες περιόδους, βάζοντας το συμφέρον της πατρίδας πάνω απ’ όλα, ακόμα και πάνω από το στενό κομματικό συμφέρον. 
Αγώνες που, όπως είπε, είχαν ως αποτέλεσμα να παραμείνει η Ελλάδα στη θέση που της αξίζει, στην καρδιά της Ευρώπης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη δυσκολότερη αποστολή που ανέλαβε η παράταξη το καλοκαίρι του 2012, όταν έπρεπε να σώσουν την Ελλάδα από την καταστροφή. Παράλληλα, επισήμανε το πόσο σημαντική ήταν η στάση των βουλευτών και των στελεχών που έπρεπε να στηρίζουν οδυνηρές αποφάσεις, που όμως ήταν αναγκαίες για να αποκτήσει η χώρα τη χαμένη αξιοπιστία της και να παραμείνει στο στενό πυρήνα της Ευρώπης.

Η απόφαση του υπουργείου για τους βοσκοτόπους βρίσκει τους δήμους απροετοίμαστους, ισχυρίζεται ο Βαγγέλης Αποστόλου


Ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, με αφορμή την εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) προς του δήμους με την οποία για να διενεργηθούν οι πληρωμές των ενισχύσεων προς τους κτηνοτρόφους πρέπει οι δήμοι να καθορίσουν την κατανομή των βοσκοτόπων στους δικαιούχους, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
‹‹Η απόφαση αυτή βρίσκει τους Δήμους απροετοίμαστους διότι δεν έχουν την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή για να ανταπεξέλθουν στα καθορισμένα χρονικά περιθώρια. Για το λόγο αυτό το ΥΠΑΑΤ αποφάσισε ότι κατά τη μεταβατική περίοδο του 2014 δύνανται οι ΟΤΑ να χρησιμοποιούν τους προσωρινούς θεματικούς χάρτες στο LPIS - GIS του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατανομή των βοσκοτόπων για τις ανάγκες της ενιαίας δήλωσης καλλιέργειας - εκτροφής στο ΟΣΔΕ.

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ενισχύεται η διάταξη για τους βοσκοτόπους


Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρι Κουκουλόπουλο, έχει κριθεί από το ΥΠΑΑΤ και το ΥΠΕΚΑ η αναγκαιότητα της ενίσχυσης της διάταξης που ψηφίστηκε το Μάιο που αφορά το θέμα των βοσκοτόπων.
Αναφερόμενος στο θέμα ο κ. Κουκουλόπουλος, μιλώντας στη Βουλή, επεσήμανε ότι έχει ολοκληρωθεί τροπολογία για τους βοσκοτόπους, προκειμένου να ενισχυθεί η διάταξη αυτή, ώστε να μην υπάρχουν «γκρίζες» ζώνες.

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Βιβλίο του Συμεών Κεδίκογλου με τίτλο «Τομές με το παρελθόν»


Με τη μορφή προσωπικής κατάθεσης και μαρτυρίας για την ταραγμένη τετραετία 2009-2013 κυκλοφορεί το βιβλίο του βουλευτή Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου, με τίτλο «Τομές με το παρελθόν».
Παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 12 Νοεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Χαλκίδας.
Στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου αναμένεται να παραστεί, ως βασικός πρωταγωνιστής της επίμαχης περιόδου αλλά και συναγωνιστής του συγγραφέα-βουλευτή, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Αποφασίστηκε η διενέργεια του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης


Η Ολομέλεια της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης συνεδρίασε  το Σαββατοκύριακο και έλαβε αποφάσεις για την πραγματοποίησή του το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.
Στην Αθηναΐδα σε δείπνο παλαιών και νυν βουλευτών του ΠΑΣΟΚ εξάλλου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες που είχαν, επίσης, ως στόχο την υποστήριξη της πορείας προς το Συνέδριο για τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Όλες οι ομιλίες

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Διήμερες εργασίες για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης


Άρχισαν οι εργασίες της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής για την προετοιμασία του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης, που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιανουαρίου.
Στη συνεδρίαση θα μιλήσει για την ταυτότητα της παράταξης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ τοποθετήσεις θα κάνουν εκ μέρους των Κινήσεων που συμμετέχουν σε αυτή τη νέα προσπάθεια ο Γιάννης Τούντας, ο Κώστας Σκανδαλίδης που θα παρουσιάσει τις προγραμματικές θέσεις, ο Χρήστος Πρωτόπαπας που θα περιγράψει τον οργανωτικό σχεδιασμό μέχρι το συνέδριο και η Τόνια Αντωνίου που θα μιλήσει για τη σύνδεση της παράταξης με τα κοινωνικά Κινήματα.

Σημαντική εκπροσώπηση της Εύβοιας στο Δ.Σ. της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας


Έξι Ευβοιώτες κοσμούν το 21μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας, εκ των οποίων τρεις δήμαρχοι και τρεις δημοτικοί σύμβουλοι.
Πρόσφατα, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στην ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, προερχόμενοι από την περιφερειακή ενότητα Ευβοίας εκλέχτηκαν οι:
ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ-ΣΠΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ, δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού
ΠΑΓΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, δήμαρχος Χαλκιδέων
ΨΑΘΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων
ΚΩΣΤΑΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, δημοτικός σύμβουλος δήμου Χαλκιδέων
ΜΠΑΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, δημοτικός σύμβουλος δήμου Κύμης-Αλιβερίου
ΠΡΑΤΣΟΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, δημοτικός σύμβουλος δήμου Χαλκιδέων