Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Απομάκρυνση παλιών πινακίδων από δρόμους του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού

Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού «ξηλώνει» παλιές πινακίδες από τους δρόμους, ιδίως όσες από αυτές είναι φθαρμένες.
Ο Δήμος απομακρύνει και παράνομες πινακίδες, που έχουν τοποθετηθεί τα τελευταία χρόνια από διάφορους επαγγελματίες, με την ανοχή προηγούμενων αρχών.
Το γεγονός αυτό έχει αναστατώσει μερίδα των επαγγελματιών, που υποστηρίζουν ότι κακώς ο Δήμος απομακρύνει τις πινακίδες τους. Άλλωστε, θα μπορούσε για τις επαγγελματικές πινακίδες να ζητηθεί κάποιο αντίτιμο.

Ορισμένοι Δημότες σχολιάζουν τη συνεχιζόμενη πρακτική του Δήμου να μην απομακρύνει τις πινακίδες δήθεν «θρησκευτικού» περιεχομένου, που έχουν τοποθετηθεί βεβαίως όχι από την Ορθόδοξη Εκκλησία ή από κάποια ορθόδοξη οργάνωση, αλλά από οργανώσεις αιρετικών. Οι δήθεν «θρησκευτικού» περιεχομένου πινακίδες δίνουν την αίσθηση ότι η χώρα μας είναι ξέφραγο αμπέλι και χώρα «Χριστιανών» φανατικών μουλάδων. Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού πρέπει να απομακρύνει αυτές τις πινακίδες από τους δρόμους, ιδίως τώρα που η Δημοτική Αρχή στοχεύει στην τουριστική αναβάθμιση της περιοχής.

Αναφερόμενος ο Δήμαρχος Γιάννης Κοντζιάς στην απομάκρυνση των παλιών-φθαρμένων πινακίδων και στη «σοδειά» των πρώτων ημερών ζήτησε προτάσεις για τη διάθεση των όποιων χρημάτων συγκεντρώσει ο Δήμος από την εκποίηση των πινακίδων αυτών.
Σωστή είναι η σκέψη.

Γνώμη πολλών είναι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να διατεθούν για την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Ας τα λάβει υπόψιν του ο Δήμαρχος.