Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Κατά περίπτωση θα κλείνουν τα σχολεία λόγω κορωνοϊού

Κλείνουν για μια εβδομάδα τα σχολεία στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, με απόφαση του Δημάρχου

Κατά περίπτωση, ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας και τις συνθήκες σε κάθε περιοχή, θα κλείνουν τα σχολεία και τα άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα λόγω κορωνοϊού, όπως γίνεται και σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.
Στη χώρας μας, παρατείνεται για 14 ημέρες το κλείσιμο των σχολείων στην Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο, ενώ για την επόμενη εβδομάδα κλειστά θα είναι τα σχολεία και στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού με απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Κοντζιά.

Σύμφωνα με απόφαση σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα κλείνουν κατά περίπτωση, ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού και σε κάθε περίπτωση χωρίς να προκληθεί πανικός και περιττή αναστάτωση στη ζωή των πολιτών.

Mέτρα για στήριξη της οικονομίας: Αναστολή καταβολής ΦΠΑ και εισφορών σε κλάδους και επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορωνοϊό

Στα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη ήταν, επίσης, και τα οικονομικά μέτρα για τη στήριξη των κλάδων και των επιχειρήσεων.
Τα μέτρα αυτά αφορούν στην αναστολή καταβολής ΦΠΑ, φόρων και εισφορών καθώς και χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω κορωνοϊού.

Πέρα από αυτό, η κυβέρνηση ετοιμάζει καταλόγο με τις δαπάνες που θα χρειαστούν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο οποίος θα υποβληθεί σε επόμενο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, προκειμένου αυτές να αφαιρεθούν από τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού 2020.