Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Νέας Αρτάκης

Ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού

Στο έργο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Νέας Αρτάκης, προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, κάνει αναφορά με ανακοίνωσή του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη έχει ως εξής:
«Έχουμε αναπτύξει μια μεγάλη σειρά από έργα αστικών αναπλάσεων, που κάνουν τις πόλεις μας πιο όμορφες για τους κατοίκους και πιο ελκυστικές για τους επισκέπτες μας.
Μια από τις πλέον εμβληματικές παρεμβάσεις είναι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Νέας Αρτάκης, ένα έργο προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ, στο οποίο συμπράττουμε με τον Οργανισμό Λιμένων Ν. Ευβοίας - ΟΛΝΕ.
Οι εργασίες ολοκλήρωσης της ανάπλασης, σχεδιάστηκαν και θα εκτελεστούν με γνώμονα την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της προσφυγούπολης, την εξυπηρέτηση των πολιτών και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.
Η μελέτη του έργου προβλέπει:
-Την ολοκλήρωση των εργασιών διαμόρφωσης του εναπομείναντος τμήματος του αρχικού έργου: «Διαμόρφωση παραλίας Νέας Αρτάκης – Τμήμα μεταξύ των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Μ. Μπότσαρη».
-Τη συνέχιση των εργασιών διαμόρφωσης του παραλιακού μετώπου, από την οδό Μ. Μπότσαρη έως την οδό Ελλησπόντου.
Συγκεκριμένα, θα εκτελεστούν έργα αποχέτευσης όμβριων υδάτων, κατασκευές κλιμάκων καθόδου προς τη θάλασσα, ασφαλτοστρώσεις και διάστρωση τμημάτων με μαρμαρόπλακες και κυβόλιθους, λιθεπένδυση υφιστάμενου τοιχίου, τοποθετήσεις πάγκων ανάπαυσης και φυσικά έργα πρασίνου και φωτισμού».