Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Εντός της εβδομάδας η Περιφέρεια θα προβεί σε ανακοινώσεις για τα αντιπλημμυρικά της Εύβοιας

«Στην (πολύ εύλογη) απορία για τα αντιπλημμυρικά της Εύβοιας από τη «Θάλεια» ενημερώνω προκαταβολικά ότι εκεί είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την κατασκευή και εντός της εβδομάδας θα ανακοινώσουμε πιο συγκεκριμένα πράγματα για τα έργα που θα γίνουν».
Αυτό επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, με αφορμή ανακοίνωσή του που αφορά αντιπλημμυρικά έργα στη Φθιώτιδα.
Για τις αντιπλημμυρικές και άλλες παρεμβάσεις της Περιφέρειας στη Φθιώτιδα ανακοίνωσε τα εξής:
«Αμέσως μετά το πλημμυρικό φαινόμενο «Ιανός» που έπληξε σφοδρά τη Φθιώτιδα, προχωρήσαμε με ίδια μέσα στις πρώτες αναγκαίες αντιπλημμυρικές και άλλες παρεμβάσεις.
Παράλληλα αιτηθήκαμε χρηματοδότηση σε συγκεκριμένα έργα συνολικού προϋπολογισμού 33.500.000 ευρώ, που είναι απαραίτητα για την αντιπλημμυρική θωράκιση και την αποκατάσταση των υποδομών.
Σήμερα πήραμε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων την απόφαση ένταξης των έργων αυτών στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Οι υπηρεσίες μας είναι έτοιμες για τις απαραίτητες διαγωνιστικές διαδικασίες για την όσο το δυνατόν πιο σύντομη συμβασιοποίηση και εκτέλεσή τους.
Τα τελευταία χρόνια έχουμα δεχθεί πολλαπλά πλήγματα από ακραία καιρικά φαινόμενα και καταστροφές.
Αυτό μας επιβάλλει να δουλέψουμε ακόμη πιο εντατικά και μεθοδικά, να αποκαταστήσουμε υποδομές και να βελτιώσουμε συνολικά την προστασία μας, με ορίζοντα άμεσο, αλλά και στρατηγικό».