Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Προτεραιότητα η λειτουργία των υδατοδρομίων

Ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, αισιοδοξεί ότι το 2022 θα δούμε τις πρώτες πτήσεις των υδροπλάνων

Στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για την επιτάχυνση της λειτουργίας των υδατοδρομίων, μεταξύ των οποίων και της Εύβοιας, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός, Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Πρόσθεσε ότι στον τελευταίο νόμο του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για τις άδειες οδήγησης, ενσωματώθηκε τροπολογία που προβλέπει και την έκδοση προσωρινής άδειας λειτουργίας υδατοδρομίου, με την οποία ο ενδιαφερόμενος φορέας θα μπορεί να προχωρήσει έως ότου εκδοθεί η κανονική του άδεια.
Τόνισε ότι «η διαδικασία διευκολύνθηκε ακόμη περισσότερο για τους υποψήφιους επενδυτές και υπάρχει πρόσφορο έδαφος ώστε να εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον.
Αυτή είναι και η παράμετρος που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την ημερομηνία που θα δούμε τις πρώτες πτήσεις υδροπλάνων στη χώρα μας.
Εργαζόμαστε με συγκεκριμένο πλάνο σε αυτή την κατεύθυνση και γι΄ αυτό είμαι αισιόδοξος ότι το 2022 τα υδροπλάνα θα πετάξουν».
Επισημαίνεται ότι κατά την προηγούμενη θητεία του κ. Παπαδόπουλου, ως Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (2013-2015), είχαν χορηγηθεί οι πρώτες άδειες ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίων στην Κέρκυρα και τους Παξούς.