Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Φυσικό αέριο σε Χαλκίδα, Λαμία, Λιβαδειά, Άμφισσα, Καρπενήσι και Θήβα

Συμβασιοποίηση έργων επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στις έξι μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, προέβη στην εξής ανακοίνωση:
«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχοντας χτίσει μεθοδικά και υπομονετικά τις βάσεις τα προηγούμενα χρόνια, παρά τις πολλές αντιξοότητες και εμπόδια, ξεκινάει άμεσα την υλοποίηση ενός φιλόδοξου σχεδίου πνοής για την ενεργειακή μετάβαση νοικοκυριών, επιχειρήσεων και δημόσιων φορέων στο φιλικότερο περιβαλλοντικά και συμφερότερο από οικονομικής άποψης φυσικό αέριο.
Συμβασιοποιούνται έργα επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου σε έξι μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας μας, σε Χαλκίδα, Λαμία, Λιβαδειά, Άμφισσα, Καρπενήσι και Θήβα, έργο συνολικού προϋπολογισμού €47,35 εκ. εκ των οποίων τα €21,2 χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας μας.
Το έργο της Χαλκίδας αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες του εντός του πρώτου τριμήνου 2022, θα έχει διάρκεια 30 μηνών και περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύων συνολικού μήκους 89,5 χλμ., εγκατάσταση 2.978 παροχών και εξυπηρέτηση 4.000 συνδέσεων καταναλωτών.
Το έργο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου που είναι και ο φορέας υλοποίησης του έργου, έχοντας ως βάση το σημαντικό αυτό πρώτο βήμα στοχεύει μέχρι το 2036 σε 42.500 συνδέσεις σε όλη την Περιφέρεια και συνολική επένδυση €88,1 εκ.
Η Περιφερειακή Αρχή σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς, έκανε αυτό που όφειλε για τους πολίτες της και με επί κεφαλής τους Κώστα Μπακογιάννη και Φάνη Σπανό οι οποίοι κράτησαν τον πήχη από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή εκεί που έπρεπε, εξασφάλισε μια πολύ σημαντική κατάκτηση για τον τόπο μας με τεράστιο κοινωνικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα σε βάθος χρόνου».