Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Ανάπλαση παραλίας Νέας Αρτάκης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας,  Γιώργος Κελαϊδίτης, ανακοίνωσε ότι το δεύτερο και σημαντικότερο τμήμα του έργου ανάπλασης της παραλίας Νέας Αρτάκης, βρίσκεται ένα βήμα πριν την εκκίνηση του.
Έχοντας ως στόχο να παραδώσει, επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας, την ονειρεμένη έτσι και αλλιώς παραλία μας ακόμα πιο όμορφη, σύγχρονη και φιλική προς τους συμπολίτες μας και τους επαγγελματίες που χρόνο με το χρόνο την αναδεικνύουν σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς στην κεντρική Εύβοια.  
Με οδηγό την επιτυχημένη ανάπλαση της πρώτης φάσης που έδωσε νέα πνοή στην παραλία, αναβαθμίζουμε με την ίδια αισθητική το υπολειπόμενο σε μήκος τμήμα των 400 περίπου μέτρων και δημιουργούμε ένα νέο πνεύμονα ζωής για την πόλη και την τοπική οικονομία.   
Αντικείμενο του νέου έργου συνολικού προϋπολογισμού €1.200.000 είναι η ολοκλήρωση των εργασιών διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης στο υπολειπόμενο τμήμα μεταξύ των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Μάρκου Μπότσαρη, καθώς και η συνέχιση τους από την οδό Μάρκου Μπότσαρη έως την οδό Ελλησπόντου.
Γενικότερα προβλέπονται:
·Έργα αποχέτευσης όμβριων υδάτων και πρασίνου.
·Κατασκευή και πλακοστρώσεις πεζόδρομων – πεζοδρομίων και δικτύων υποδομής.
·Ασφαλτοστρώσεις δρόμων.
·Τοποθέτηση ιστών φωτισμού.
·Λιθεπένδυση υφιστάμενου τοιχίου.
·Τοποθέτηση πάγκων ανάπαυσης κλπ.