Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Ανασκαφική Έρευνα στο Καστρί Κηρίνθου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας,  Γιώργος Κελαϊδίτης, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:
«Διπλή χαρά σήμερα στην ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Μαντούδι, στο πλαίσιο της παρουσίασης της προόδου του έργου «Ανασκαφική Έρευνα στο Καστρί Κηρίνθου», έργο προϋπολογισμού €216.000 το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας με φορέα υλοποίησης την Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας.
Είχαμε πρώτα από όλα την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τα σημαντικά βήματα που ήδη λαμβάνουν χώρα στον σπουδαίο αυτό αρχαιολογικό τόπο, με την αποτύπωση του χώρου και την πραγματοποίηση των πρώτων ανασκαφικών ερευνών που θα επιχειρήσουν να ρίξουν φως στα μυστικά της Αρχαίας Κηρίνθου και να αναδείξουν τον αρχαιολογικό και πολιτιστικό πλούτο της βόρειας Εύβοιας.
Μας δόθηκε όμως παράλληλα και η δυνατότητα να συναντήσουμε και να ευχαριστήσουμε δημοσίως τη Δρ. Αγγελική Σίμωσι, επικεφαλής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας το διάστημα 2018-2022, η οποία παρά τις αντιξοότητες της δύσκολης αυτής περιόδου εργάστηκε αδιάκοπα και εμπνευσμένα παράγοντας σημαντικό έργο δίπλα στους καλούς της συνεργάτες, αποφέροντας στην Π.Ε. Εύβοιας σπουδαίους καρπούς τόσο για το παρόν, πολύ περισσότερο δε για το μέλλον.»