Τρίτη 4 Απριλίου 2023

«Τα Δημοτικά Σχολεία Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση»

Ξεκίνησε στις 27 Μαρτίου 2023 το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τίτλο «Τα Δημοτικά Σχολεία Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση».
Την εκπαιδευτική περιβαλλοντική δράση διοργανώνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε δημοτικά σχολεία στην Αττική, ενώ φέτος επεκτείνεται σε σχολεία της περιφέρειας της χώρας.
Το πρόγραμμα αποτελεί μια δράση που έχει σαν στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας, μαθητών και δασκάλων, στο μείζον θέμα της ανακύκλωσης με έμφαση στην Διαλογή στην Πηγή.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, στα σχολεία που συμμετέχουν σε αυτό το στάδιο, εκτός από την διαδραστική παρουσίαση για τον τρόπο ανακύκλωσης στην πηγή, οι μαθητές εκπαιδεύονται στην ανακύκλωση χαρτιού και λοιπών ανακυκλώσιμων υλικών στο μπλε και στο κίτρινο κάδο.
Το ξεκίνημα για φέτος έγινε από την Κρήτη, όπου η δράση έγινε με την αρωγή του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ).