Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

ΟΧΕ βόρειας Εύβοιας

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:
«Από την πρώτη στιγμή μετά την μεγάλη φωτιά του 2021 δώσαμε - και δίνουμε - μάχες για την επούλωση των πληγών της βόρειας Εύβοιας και την αποζημίωση των πληγέντων. Έχουν γίνει πάρα πολλά βήματα και βεβαίως οφείλονται ακόμη πολύ περισσότερα. Ιδιαίτερα στο επίπεδο της ανασυγκρότησης, με σημαντικότερο τον κεντρικό οδικό άξονα Ψαχνά - Στροφυλιά.
Με την υπογραφή πρόσκλησης για την ένταξη της «ΟΧΕ βόρειας Εύβοιας» στο νέο μας ΕΣΠΑ κάνουμε ένα στρατηγικό βήμα. Δημιουργούμε ένα χρήσιμο πολυεργαλείο σχεδιασμού έργων και άντλησης χρηματοδοτήσεων. Με κονδύλια 13.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και με τα σαφώς περισσότερα που πρέπει να εξασφαλιστούν από την Κυβέρνηση, δουλεύουμε για το σύνολο των αναγκαίων έργων για την ανάταξη και ανάπτυξη της βόρειας Εύβοιας.
Προχωρούμε σε πλήρη συντονισμό με τους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας και όλους τους φορείς στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου σχεδίου ανάπτυξης αυτού του τόπου, που ξεπέρασε μια μεγάλη καταστροφή και μπορεί - και πρέπει - να ατενίσει ξανά το μέλλον με αισιοδοξία!».