Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Συγκρότηση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ



Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:
‹‹Ύστερα από ανοιχτή Συνέλευση συντρόφων και συντροφισσών που είχαν δηλώσει το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν στη δουλειά του κόμματος για τις Διεθνείς Σχέσεις, συγκροτήθηκε το αντίστοιχο Τμήμα, με περιεχόμενο και την απασχόληση με τα ζητήματα ειρήνης από πολιτική και κινηματική σκοπιά.
Την κύρια εισήγηση έκανε ο Γραμματέας της Κ.Ε. σ. Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος έχει χρεωθεί τη βοήθεια και  παρακολούθηση  στο Τμήμα από μέρους του Π.Γ.
Ακολούθησαν προτάσεις από τον σ. Πάνο Τριγάζη για το πρόγραμμα δράσεων του Τμήματος ώστε να υπηρετεί και την προοπτική ανάληψης κυβερνητικών ευθυνών από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, και την  παραπέρα ανάπτυξη διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης με τον σκληρά δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό, από τις μνημονιακές πολιτικές.
Διαπιστώθηκε πολύ θετικό κλίμα προσφοράς στη δράση του Τμήματος από τις ομιλίες όλων των συντρόφων και συντροφισσών, που η συμμετοχή τους έφτασε στα 35 άτομα, μεταξύ των οποίων τα μέλη της Κ.Ε., Ζήσης Ζάννας, Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, Γιάννης Μπουρνούς, Κωνσταντίνα Ναθαναηλίδου, Σωτήρης Σιώκος και Ερρίκος Φινάλης.
Υπεύθυνος του Τμήματος εξελέγη ομόφωνα ο σφ. Π. Τριγάζης και μέλη της Γραμματείας οι σφοι/σφσες Βισβίκη Γκέλυ, Γούναρης Γιάννης, Καρυοφύλλη Αδαμαντία, Κούγου Λίλα, Πολίτου Νανή, Στρίγγου Τίνα, Φινάλης Ερρίκος, Χρήστου Γιώργος››.