Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Ετήσια επιχορήγηση 2 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελληνορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού

Η Σχολή είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα της Ορθόδοξης Θεολογίας

Η Ελλάδα αποφάσισε επιτέλους να επενδύσει στο μέλλον του ελληνισμού στις ΗΠΑ. Αυτό σηματοδοτεί η απόφαση του Πρωθυπουργού της να επιχορηγεί με 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο την Θεολογική σχολή, ένα κρίσιμης σημασίας ίδρυμα για το μέλλον της ομογένειας μας.
Με αυτό το σχόλιο στο Twitter ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνης Διαματάρης χαιρέτισε την απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να επιχορηγεί ετησίως με 2 εκατομμύρια ευρώ την Ελληνορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού .
Η απόφαση αυτή του Πρωθυπουργού της Ελλάδας ικανοποιεί τον απόδημο Ελληνισμό και γενικότερα τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων.
Η Ελληνορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού ιδρύθηκε από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και μετέπειτα Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα το 1937 στο Κονέκτικατ. Το 1946 μεταφέρθηκε στη Μασαχουσέτη. Το 1966 αναδιοργανώθηκε σε σχολή τετραετούς φοιτήσεως για απόκτηση πτυχίου Θεολογίας· επίσης προσφέρει προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών. Το κτιριακό του συγκρότημα βρίσκεται έξω από τη Βοστώνη, σε μία έκταση 240 στρεμμάτων (πρώην κτήμα Γουέλντ) στο Μπρουκλάιν, για πολλά χρόνια στο παρελθόν προπονητικό κέντρο των Μπόστον Σέλτικς. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα κέντρα της Ορθόδοξης Θεολογίας.