Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Επιτέλους προς συγκρότηση η Εθνική Διεπαγγελματική Φέτας

Συμφώνησαν οι εμπλεκόμενοι φορείς των κτηνοτρόφων και των μεταποιητών

Στη συνεδρίαση των εμπλεκόμενων φορέων επιτέλους αποφασίστηκε η συγκρότηση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Φέτας και με ευρεία αποδοχή συντάχτηκε ένα Σχέδιο Καταστατικού, το οποίο θα υπογραφεί από όλες τις πλευρές.
Στο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο η μεταποίηση καταλαμβάνει 6 έδρες και οι κτηνοτρόφοι 3. Συγκεκριμένα, 4 έδρες θα έχει ο ΣΕΒΓΑΠ και από 1 ο ΟΔΙΠΠΑΦ (Οικολογική Διαχείριση Προϊόντων, Παραπροϊόντων-υποπροϊόντων Φέτας ΠΟΠ) και οι Τυροκόμοι Θεσσαλίας. Από την πλευρά των κτηνοτρόφων, 1 έδρα λαμβάνει ο ΣΕΚ, 1 ο ΠΕΚ και 1 η Ομοσπονδία Kτηνοτροφικών Συλλόγων & Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Στο πλαίσιο της Διεπαγγελματικής ορίζεται η λειτουργία ενός ακόμη οργάνου, της Γενικής Συνέλευσης, η οποία απαρτίζεται από 33 μέλη.
Οι εμπλεκόμενοι φορείς θα προχωρήσουν, τις επόμενες ημέρες, στην κατάθεση ενός ενιαίου φακέλου, ο οποίος και θα εγκριθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η συμφωνία για τη συγκρότηση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Φέτας, πολύ σημαντική εξέλιξη για τη χώρα μας, έρχεται ως επιστέγασμα του πρόσφατου νομοσχεδίου με το οποίο άνοιξε ο δρόμος για τη σύσταση Εθνικών Διεπαγγελματικών Οργανώσεων.
Τονίζεται ότι με Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2019 καθορίστηκαν τα αναγκαία θέματα και οι λεπτομέρειες για την κατάθεση αιτήσεων αναγνώρισης Εθνικών Διεπαγγελματικών Οργανώσεων.