Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Δεκάδες υδατοδρόμια θα κατασκευαστούν σε διάφορες περιοχές της χώρας

Δεν σχεδιάζεται να κατασκευαστεί υδατοδρόμιο σε περιοχή του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή, το σχέδιο νόμου με τίτλο “Ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών, ρυθμίσεις μεταφορών και άλλες διατάξεις”. Βασική διάταξη προβλέπει ότι την άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου να μπορεί να την έχει εκτός από δημόσιος φορέας και ιδιώτης.
Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν η ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση. Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε το ΚΚΕ και η ΜέΡΑ25. “Παρών”, δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεκάδες υδατοδρόμια αναμένεται να κατασκευαστούν σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Στην Εύβοια, σε διάφορες φάσεις των αδειοδοτήσεων βρίσκονται τα υδατοδρόμια σε Αιδηψό, Κάρυστο, Κύμη και Χαλκίδα. Οι διαδικασίες αδειοδότησής τους επιταχύνονται.
Δυστυχώς, δεν σχεδιάζεται να κατασκευαστεί υδατοδρόμιο σε περιοχή του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.
Οι πρώτες πτήσεις των υδροπλάνων αναμένεται να ξεκινήσουν, μέσα στο καλοκαίρι, από την Κέρκυρα που ήδη διαθέτει αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο.
Τα υδροπλάνα μπορούν να μεταφέρουν ταξιδιώτες κάθε λογής, αλλά και να πραγματοποιούν αεροδιακομιδές ασθενών. Επίσης, μπορούν να εξυπηρετούν και ανάγκες πυρόσβεσης με μία μεταλλαγή.
Τους λόγους που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερψήφισε το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια ανέπτυξε σε ομιλία του στη Βουλή ο βουλευτής Ευβοίας και πρώην υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «...ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, για να προχωρήσει το θέμα των υδατοδρομίων, τροποποίησε τον ν.4146/2013, ψηφίζοντας τον ν.4658/2018. Βασική διαφορά του νομοσχεδίου που συζητάμε με το δικό μας νόμο, είναι ότι προβλέπεται την άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου να μπορεί να την έχει εκτός από δημόσιος φορέας και ιδιώτης...»