Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Tρεις σημαντικές τροπολογίες για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ανακοίνωσε ότι κατατέθηκαν από το κόμμα της τρεις τροπολογίες για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας.
Η κυρία Φώφη Γεννηματά κάλεσε τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να κάνει δεκτές τις τρεις τροπολογίες του Κινήματος Αλλαγής για α) την προκαταβολή φόρου των επιχειρήσεων, β) την αναστολή των πλειστηριασμών Α’ κατοικίας και γ) την έμπρακτη αναγνώριση του έργου του προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) και των εργαζόμενων στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας.
Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε για τις τρεις τροπολογίες τα εξής:
-Ειδικά για φέτος η προκαταβολή φόρου για όλες τις επιχειρήσεις πρέπει να μειωθεί, τουλάχιστον στο 50%. Και γι’ αυτές που είναι κλειστές ή πλήττονται η προκαταβολή φόρου να είναι μηδενική.
-Αναστολή των πλειστηριασμών Α’ κατοικίας.
«Αφορά τους ασθενέστερους δανειολήπτες που αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους και βέβαια πολλούς μικρομεσαίους. Από 1η Μαΐου οι πλειστηριασμοί της Α’ κατοικίας απελευθερώνονται πλήρως.
Είναι δυνατόν να πετούν τα funds, έξω από τα σπίτια τους ιδιοκτήτες μέσα σε αυτές τις συνθήκες;», επεσήμανε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.
-Έμπρακτη αναγνώριση του έργου και της κοινωνικής προσφοράς του προσωπικού στο ΕΣΥ και των εργαζόμενων στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας, με ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά και επέκταση της χορήγησης του Επιδόματος Πάσχα σε όλους τους μαχητές της πρώτης γραμμής, στους αστυνομικούς, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των κοινωνικών δομών, στο Βοήθεια στο σπίτι, στις υπηρεσίες καθαριότητας.