Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Έναρξη της διαδικασίας για την κατοχύρωση του Γύρου ως Προϊόντος Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ)

Ξεκινά η διαδικασία για την πιστοποίηση του Γύρου ως Προϊόντος Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).
Το γεγονός αυτό αποτελεί, σύμφωνα με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, σημαντικό βήμα για την ελληνική βιομηχανία τροφίμων, την κτηνοτροφία και τις εξαγωγές.

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Φώφη Γεννηματά: Οι πλειστηριασμοί “απελευθερώνονται” ως αποτέλεσμα της πολιτικής και των νόμων που από κοινού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν από το 2019

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με αφορμή την “απελευθέρωση” των πλειστηριασμών ακινήτων, προέβη στην εξής ανακοίνωση:
«Σε λίγες ημέρες οι πλειστηριασμοί “απελευθερώνονται” και δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά που αδυνατούν να εξοφλήσουν τα δάνειά τους, κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους από τα funds.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής και των νόμων που από κοινού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν από το 2019.
Καλώ τον Πρωθυπουργό και όποιον ενδιαφέρεται για τους πραγματικά αδύναμους δανειολήπτες να τους στηρίξει».

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Τοποθέτηση 70 νέων φωτιστικών σωμάτων LED

Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού τοποθέτησε 70 νέα φωτιστικά σώματα LED στον Άγιο Γεώργιο Λιχάδας, στοχεύοντας στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.
Σήμερα, στους Ωρεούς έγινε για δεύτερη φορά πλύσιμο κάδων απορριμμάτων.

Έργα συντήρησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Γιάλτρων

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιχειρεί σε πολλά τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου.
Στη βόρεια Εύβοια ειδικότερα πραγματοποιεί έργα συντήρησης.
Φωτογραφία από το οδικό δίκτυο Γιάλτρων.

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Εργασίες επισκευής στο κλειστό γυμναστήριο ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ

Ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν εργασίες επισκευής στο κλειστό γυμναστήριο ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης επισημαίνει:
«Το κλειστό γυμναστήριο ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ αλλάζει μορφή!!!! Οι εργασίες επισκευής του ξεκίνησαν!!»


Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Πλαίσιο για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα επιδοτούμενης κατάρτισης

Η εγκύκλιος για τη δημιουργία του πρώτου ολοκληρωμένου πλαισίου ποιοτικών προδιαγραφών για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) προγραμμάτων Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) υπεγράφη από τους γενικούς γραμματείς των συναρμόδιων Υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Δημήτρη Σκάλκο, Παιδείας & Θρησκευμάτων, Γιώργο Βούτσινο, και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Άννα Στρατινάκη.
Βασικός σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η διαμόρφωση ενός ενιαίου πλαισίου οδηγιών και κατευθύνσεων που θα ακολουθούν εφεξής όλες οι προσκλήσεις που αφορούν σε σχετικές δράσεις.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους και σε όλες!

Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Γιορτάζει η πολιούχος της Χαλκίδας!

Με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, προέβη στην εξής ανακοίνωση:
«Από το οικοδόμημα του Ιερού Ναού της εορτάζουσας πολιούχου της Χαλκίδας, Αγίας Παρασκευής, μας ατενίζουν 16 αιώνες χριστιανικής πίστης, παράδοσης, Ιστορίας και Πολιτισμού.
Η αναστήλωσή της είναι η ελάχιστη ευθύνη της σημερινής Πολιτείας και είναι χαρά μας να τη χρηματοδοτούμε μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Η πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, από τους τελικούς αναμορφωμένους πίνακες κατάταξης των Προκηρύξεων 3ΕΑ/2019 και 4ΕΑ/2019 του ΑΣΕΠ, απεστάλη προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο

Από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι απεστάλη προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο η πρόσκληση για μόνιμο διορισμό, κατόπιν αναμόρφωσης και αναδημοσίευσης από το ΑΣΕΠ, για συγκεκριμένους κλάδους και ειδικότητες, των τελικών πινάκων κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψήφιων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ, σύμφωνα με τις προκηρύξεις 3ΕΑ/2019 (ΦΕΚ 12/24-4-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) και 4ΕΑ/2019 (ΦΕΚ 18/21-5-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ και ΦΕΚ 22/4-6-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), αντίστοιχα.
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 197948/Ε1/13.12.2019 κοινή απόφαση Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας & Θρησκευμάτων (ΦΕΚ 4597 Β΄/13.12.2019), ο αριθμός των κενών θέσεων που θα καλυφθούν με μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών από τους πίνακες των οικείων Προκηρύξεων του ΑΣΕΠ, έχει καθοριστεί σε 1.817 για την Πρωτοβάθμια και σε 1.642 για τη Δευτεροβάθμια Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε τακτική σύνοδος του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ

Μάκης Βορίδης: Τα προτεινόμενα μέτρα δεν αντιμετωπίζουν πλήρως τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, συμμετείχε στην τακτική σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.
Ο Έλληνας Υπουργός επεσήμανε ότι τα προτεινόμενα μέτρα δεν αντιμετωπίζουν πλήρως τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αναφέροντας ως παράδειγμα τη διαχείριση των υδάτων ως μείζον ζήτημα για τη χώρα μας όπως και για άλλες νότιες χώρες και κάλεσε να δοθεί προτεραιότητα, όχι μόνο στην ποιοτική, αλλά και στην ποσοτική διάσταση της διαχείρισης του νερού, μέσω των κατάλληλων έργων υποδομών.
Επίσης, ο Υπουργός τόνισε την ανάγκη διασφάλισης προσιτών τιμών για τον καταναλωτή σε βιώσιμα και ποιοτικά τρόφιμα γεγονός που όπως είπε μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την υποχρεωτική επισήμανση για την προέλευση του πρωταρχικού συστατικού των τροφίμων.

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Διάθεση ποσού ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ για Αγροτική Οδοποιία

Σύμφωνα με τον Καταμερισμό Προϋπολογισμού Προσκλήσεων του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, θα διατεθεί ποσό 70 εκατομμυρίων ευρώ για Αγροτική Οδοποιία.
Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν σχετικά έργα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παρέχει 9 υποτροφίες, στο πλαίσιο του θεσμού «Υποτροφίες στις Περιφέρειες»

Ο πρωτοποριακός θεσμός «Υποτροφίες στις Περιφέρειες» που έχει στεφθεί πανελλαδικά με μεγάλη επιτυχία, για νέες και νέους που επιθυμούν να σπουδάσουν αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, συνεχίζεται και φέτος.
Έτσι, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για 6η χρονιά παρέχει 9 υποτροφίες σε συνεργασία με το Mediterranean College, IEK ΑΛΦΑ, ΑΛΦΑ studies & Mediterranean Professional Studies.
Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν με κοινωνικό - οικονομικά και ακαδημαϊκά κριτήρια (επίδοση στο Λύκειο) και αφορούν αποκλειστικά στο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.
Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως και την Tρίτη 08/09/2020.

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Διευκόλυνση κατασκευής εγκαταστάσεων διαχείρισης αποβλήτων κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων

Με νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων διευκολύνεται η κατασκευή εγκαταστάσεων διαχείρισης ιδιοπαραγόμενων αποβλήτων κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.
Σχετικά η Υφυπουργός, Φωτεινή Αραμπατζή επισημαίνει τα εξής:
«Πρόκειται για ένα άλλο αίτημα των επιχειρήσεων, που εκκρεμούσε εδώ και πολλά χρόνια και τις δημιουργούσε πλείστα όσα προβλήματα και μεγάλο οικονομικό κόστος.
Πλέον, με την Υπουργική Απόφαση που υπογράψαμε,
-ελαχιστοποιείται ακόμη και ως 60% το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των αποβλήτων,
-μειώνονται σημαντικά οι οσμές,
-προστατεύεται αποτελεσματικά το έδαφος και ο υδροφόρος ορίζοντας,
-μειώνεται δραστικά το διοικητικό βάρος των επιχειρήσεων,
-άρα, και το κόστος τους, ενώ ταυτόχρονα αποκτούν ένα επιπλέον έσοδο.
Είναι μια απόφαση win win για το περιβάλλον, τις τοπικές κοινωνίες και τις επιχειρήσεις, που δείχνει ακριβώς ότι στην Κυβέρνηση εννοούμε όσα λέμε καθώς και ότι ζητήσαμε την ψήφο του ελληνικού λαού, όχι για να κλωτσήσουμε το τενεκεδάκι παρακάτω, αλλά για να δώσουμε μόνιμες και βιώσιμες λύσεις σε διαρθρωτικά προβλήματα, που παρέμεναν ανεπίλυτα επί πολλά χρόνια, προκειμένου οι δημιουργικές δυνάμεις της παραγωγής να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις πραγματικά πολύ μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου μας».

Διάθεση ποσού ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ για Υποδομές Ύδρευσης

Σύμφωνα με τον Καταμερισμό Προϋπολογισμού Προσκλήσεων του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, θα διατεθεί ποσό 300 εκατομμυρίων ευρώ για Υποδομές Ύδρευσης.
Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν σχετικά έργα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Στοχευμένη πολιτική για την ανάδειξη της Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας

Ευρεία σύσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, με τη συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών Αγροτικής Ανάπτυξης από όλες τις Περιφέρειες

Στο πλαίσιο της διαρκούς επαφής του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων, ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών Αγροτικής Ανάπτυξης από όλες τις Περιφέρειες.
Κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν εκτενώς οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στους Έλληνες παραγωγούς.
Από την πλευρά του ο Υπουργός ισχυρίστηκε ότι το Υπουργείο εφαρμόζει στοχευμένη πολιτική για την ανάδειξη της Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο απέκτησε το Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας (ΠΟ.Κ.Ε.Α.)

Παρουσιάστηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

«Η προβολή της ιστορίας της Αστυνομίας με έναν τρόπο που μπορεί να είναι σύγχρονος, άρα να είναι και ελκυστικός πρέπει να βασιστεί σε μια επιστημονική και τεκμηριωμένη δουλειά», είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καλωσορίζοντας το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΠΟ.Κ.Ε.Α.).
Νέος πρόεδρος ορίστηκε ο Καθηγητής Τμήματος Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, Γεράσιμος Καραμπελιάς, Αντιπρόεδρος ο Αναπληρωτής Καθηγητής Νεώτερης & Σύγχρονης Ιστορίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθανάσιος Χρήστου και μέλη ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Αντιστράτηγος ε.α. Γρηγόριος Αναγνώστου, Επίτιμος Υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας και ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας, Ευσέβιος Πιστολής.

Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Κάτοικοι και παραθεριστές των Ελληνικών από ανάγκη πίνουν εμφιαλωμένο νερό!

Αιτία ότι δεν έχει καταργηθεί η υδρομάστευση που τροφοδοτεί το δίκτυο με νερό πολύ φορτωμένο μικροβιολογικά και χημικά

Κάτοικοι και παραθεριστές των Ελληνικών πίνουν εμφιαλωμένο νερό, καθώς γνωρίζουν ότι η υδρομάστευση τροφοδοτεί το δίκτυο ύδρευσης με νερό πολύ φορτωμένο μικροβιολογικά και χημικά.
Μόνη λύση η τροφοδότηση του δικτύου ύδρευσης μόνο με καλό νερό σε ποσότητες που επαρκούν για τις ανάγκες των οικισμών του χωριού (παλαιός οικισμός και παράλια Ελληνικά).
Σύμφωνα με κατοίκους των Ελληνικών υπάρχει καλό νερό ύδρευσης από το χωριό προς Αγριοβότανο σε μεγάλο βάθος, όπως στις θέσεις «Πίρνο» και «Ρέα». Υπάρχει, επίσης, πολύ νερό στις θέσεις «Τσάτρα», «Κρύα Βρύση», «Τρακόσ' τη Σβάλα» και «Μπηλιάν».

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Σημαντικές αποφάσεις για την Εύβοια πήρε το Συμβούλιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Ιδιαίτερα παραγωγική χαρακτήρισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδίτης, την 6η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου 

Αναφερόμενος στις σημαντικές αποφάσεις που πήρε το Συμβούλιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδίτης, προέβη στην εξής ανακοίνωση:
«Ιδιαίτερα παραγωγική η χθεσινή μέρα για την Π.Ε. Εύβοιας στις αποφάσεις της 6ης Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.
Ξεχωρίζει συναισθηματικά και κατ’ ουσία η ένταξη του έργου της αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, της δικής μας «Αγίας Σοφίας», με προϋπολογισμό €4.700.000, την οποία οφείλουμε και θα την προστατέψουμε από το πέρασμα των αιώνων.

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Μεταφορά του Μαραθωνίου Κολύμβησης στις 4-6 Σεπτεμβρίου

Με προτεραιότητα την ασφάλεια και υγεία των συμμετεχόντων και των εμπλεκόμενων μερών, ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού ανακοίνωσε τη μεταφορά του Μαραθωνίου Κολύμβησης, που θα πραγματοποιηθεί στο Πευκί, στις 4-6 Σεπτεμβρίου.
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Aπαγορεύονται οι διοργανώσεις πανηγύρεων ή άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων και όχι η λειτουργία των ως άνω αγορών

Διευκρίνιση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή

H Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των εμπορικών δραστηριοτήτων των κλάδων των αγορών του άρθρου 38 του νόμου 4497/2017 διευκρινίζει ότι, με την υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.44457-13.7.2020 κοινή υπουργική απόφαση Β΄2857, απαγορεύονται οι διοργανώσεις πανηγύρεων ή άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων τοπικού ή μη χαρακτήρα από ιδιωτικούς ή μη φορείς και όχι η λειτουργία των ως άνω αγορών.
Για τις αγορές του άρθρου 38 του νόμου 4497/2017 (εμποροπανηγύρεις, κυριακάτικες αγορές, χριστουγεννιάτικες και πασχαλινές αγορές, λοιπές οργανωμένες αγορές), ισχύουν οι κανόνες οργάνωσης και λειτουργίας, όπως περιγράφονται στην υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.44076/ 11.7.2020 κοινής υπουργικής απόφασης Β΄2798.

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Υπηρεσιακοί Γραμματείς στο επιτελικό κράτος

Μια νέα πρωτοποριακή εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Υπηρεσιακοί Γραμματείς στο επιτελικό κράτος: Μετασχηματίζοντας γνώσεις και εμπειρίες», σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης.
Απευθύνεται στους μόνιμους Υπηρεσιακούς Γραμματείς των Υπουργείων, που επιλέχθηκαν με αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου 4622/2019 για το επιτελικό κράτος.

Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Νέος καθαρισμός του Μαύρικα

Εργασίες καθαρισμού της παραλίας Μαύρικα πραγματοποίησε συνεργείο του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.
Παράλληλα, το ίδιο συνεργείο καθάρισε και τμήμα του αγροτικού δρόμου, που οδηγεί στην παραλία, από αγριόχορτα και κάθε λογής κλαδιά.
Στις εργασίες καθαρισμού συμμετείχε εθελοντικά και ο δραστήριος Πρόεδρος της Κοινότητας Ελληνικών, Κώστας Πλατιάς.
Την εντολή για τον καθαρισμό του όμορφου Μαύρικα, που αποτελεί πόλο έλξης Ελληνικιωτών και παραθεριστών, έδωσε η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, Γεωργία Κωνσταντάγκα.
Ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση του καθαρισμού επέδειξε ο υπεύθυνος για τη Δημοτική Ενότητα Αρτεμισίου εντεταλμένος σύμβουλος, Γιώργος Ανδρέου.
Ο νέος καθαρισμός της παραλίας Μαύρικα απέσπασε θετικά σχόλια.

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Παράταση στην υποβολή δηλώσεων για ένταξη στο μέτρο απόσταξης κρίσης

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) με απόφασή του προχώρησε σε παράτασης της προθεσμίας της ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης - υπεύθυνης δήλωσης για ένταξη στο μέτρο της απόσταξης κρίσης έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τη σχετική αίτηση - υπεύθυνη δήλωση μέσω της αντίστοιχης ψηφιακής υπηρεσίας που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ.

Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Υπογράφηκαν τα συμβόλαια για τη χρηματοδότηση του «Παρατηρητηρίου Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής – PANGEA» και την αγορά ωκεανογραφικού σκάφους, από την ΕΤΕπ

Υπογράφηκαν τα συμβόλαια μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων για για τη χρηματοδότηση α) του «Παρατηρητηρίου Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής ΠΑΓΓΑΙΑ – PANGEA στα Αντικύθηρα » και β) την αγορά νέου ωκεανογραφικού σκάφους για το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών – ΕΛΚΕΘΕ.
Στην τελετή υπογραφής των συμβολαίων παρέστησαν ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταΐκούρας, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα, την Καινοτομία και την Τεχνολογία, Βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας , Αθανάσιος Κυριαζής, ο Πρόεδρος του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Εμμανουήλ Πλειώνης και ο Πρόεδρος του ΕΛΚΕΘΕ, Αριστομένης Καραγεώργης.

Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Κάτοικοι των Ελληνικών ελπίζουν για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στο δρόμο και στις κοίτες των δύο ποταμιών στη θέση ΒΡΑΧΤΣ

Καταστροφές έχουν προκληθεί στο δρόμο και σε κοίτες των δύο ποταμιών στη θέση ΒΡΑΧΤΣ της Κοινότητας Ελληνικών, προς μεγάλη δυσαρέσκεια των κατοίκων του χωριού.
Αιτία για τις καταστροφές είναι οι πλημμύρες που έπληξαν πριν λίγους μήνες την περιοχή.

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

«Έτρεξαν» το πρώτο τετράμηνο του 2020 οι εξαγωγές τροφίμων και αγροτικών προϊόντων

«Ιστορική ευκαιρία για τα ελληνικά τρόφιμα και αγροτικά προϊόντα να διεισδύσουν σε νέες αγορές», επισημαίνει η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή

«Για τον Αγροδιατροφικό Τομέα είναι μεγάλη η πρόκληση και ιστορική η ευκαιρία να αξιοποιήσει το θετικό μομέντουμ της εξαιρετικά θετικής προβολής της Ελλάδας σ’ όλο τον πλανήτη λόγω της υποδειγματικής διαχείρισης της πανδημίας και να βελτιώσει την θέση του στην παγκόσμια αγορά, αυξάνοντας το μερίδιο σε αγορές, που βρισκόμαστε ήδη και διεισδύοντας σε νέες», τόνισε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, μιλώντας στο 8ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου στην Πάτρα.
Η Υφυπουργός παρέθεσε τέσσερις βασικούς λόγους που καθιστούν την ευκαιρία ιστορική για τα ελληνικά τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα.

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Στήριξη της παράκτιας αλιείας

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση ενισχύσεων de minimis


Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση ενισχύσεων de minimis στον τομέα της παράκτιας αλιείας.
Σύμφωνα με το Υπουργείο:
Το συνολικό ύψος της αποζημίωσης των πληγέντων αλιέων ανέρχεται στα 15.248.700 ευρώ.
Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) εφ’ όσον τα σκάφη τους διαθέτουν αλιευτική άδεια σε ισχύ κατά το έτος 2020 και δραστηριοποιούνται στην παράκτια αλιεία.

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους-δικαιούχους του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων παρατείνεται έως την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://stegastiko.minedu.gov.gr (ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου), προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.
Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την Α.Α.Δ.Ε. για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Αναγκαιότητα η αποκατάσταση προστατευτικών μεταλλικών προφυλακτήρων (μπαρών) σε τμήματα της Ε.Ο. 77

Στην Κοινότητα Ελληνικών, Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, έχουν προκληθεί ζημιές λόγω πλημμυρών σε προστατευτικούς μεταλλικούς προφυλακτήρες (μπάρες) σε τμήματα της Ε.Ο. 77.

Συνεχίζονται οι εντάξεις επιχειρήσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)

Νέες εντάξεις επιχειρηματικών σχεδίων στη δράση «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Β΄ κύκλος), ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Οι εντάξεις στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020 συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.
Σύμφωνα με την 8η τροποποίηση της σχετικής απόφασης, εντάσσονται στη δράση «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Β΄ κύκλος)», 971 νέα επιχειρηματικά σχέδια, με τη συνολική δημόσια δαπάνη τους να ανέρχεται στα 23.820.360 ευρώ.

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Παράταση έως και την Πέμπτη, 9 Ιουλίου για υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους»

Το Υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε την παράταση υποβολής συμμετοχής στο πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παρατείνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, από δικαιούχους, για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα έως και την Πέμπτη, 9 Ιουλίου του 2020.
Δείτε τις αναλυτικές ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων στην ιστοσελίδα tourism4all.gov.gr.

Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Καταλύτης της αναπτυξιακής πορείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, από το 8ο Regional Growth Conference, προέβη στην εξής δήλωση:
«Οι δρόμοι, τα λιμάνια, τα έργα αγροτικής ανάπτυξης, Πολιτισμού και αστικής λειτουργίας αποτελούν τον καταλύτη της αναπτυξιακής πορείας κάθε Περιφέρειας και πολύ περισσότερο της Στερεάς Ελλάδας.
Αναδείξαμε τις δικές μας προτεραιότητες, για τις οποίες δουλεύουμε μεθοδικά με το Υπουργείο Υποδομών, αλλά και εσωτερικά στην Περιφέρεια. Μιλήσαμε, όμως, με προτάσεις και για την ανάγκη μιας συνολικής αλλαγής νομοθεσίας, αλλά και νοοτροπίας στα δημόσια έργα.
Προχωράμε βήμα βήμα, με δουλειά, επιμονή και στοχοπροσήλωση σε αυτά που χρειαζόμαστε και πιστεύουμε ότι θα αλλάξουν τον τόπο μας».

Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Συγκρότηση Επιτροπής Επίσημων Ελέγχων για την ασφάλεια τροφίμων, ζωοτροφών και υγείας των ζώων

Συγκροτείται Συντονιστική Επιτροπή Επίσημων Ελέγχων (ΣΕΕΕ), με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, έργο της ΣΕΕΕ είναι ο συντονισμός των κεντρικών αρμόδιων αρχών για την οργάνωση, την εποπτεία, τον συντονισμό και τη διενέργεια των επίσημων ελέγχων και των άλλων επίσημων δραστηριοτήτων που διεξάγονται για την εξακρίβωση της συμμόρφωσης με τους κανόνες που θεσπίζονται σε εθνικό και ενωσιακό επίπεδο με βάση τον Κανονισμό 2017/625 στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και των κανόνων για την υγεία και την καλή μεταχείριση των ζώων, την υγεία των φυτών και τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα.

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Τοποθέτηση νέου φωτισμού από το Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού

Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού τοποθετεί νέο φωτισμό σε πλατείες, παραλίες και γήπεδα.
Παράλληλα, αντικαθιστώντας παλιά και φθαρμένα φωτιστικά, τοποθετεί νέα με led.

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Ανάδειξη της παραβίασης των ελληνικών υδάτων από τουρκικά αλιευτικά σκάφη

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, συμμετείχε στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.
Ο Υπουργός κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του και με γνώμονα την προστασία και την προάσπιση των δικαιωμάτων των Ελλήνων αλιέων, ανέδειξε το ζήτημα της παραβίασης των ελληνικών υδάτων στο Αιγαίο από τουρκικά αλιευτικά σκάφη.
Ο Έλληνας Υπουργός επεσήμανε ότι η ανεξέλεγκτη αλιευτική δραστηριότητα των Τούρκων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο υπονομεύει τη βιωσιμότητα των αλιευτικών αποθεμάτων της περιοχής και έχει σημαντικές συνέπειες στην αναπλήρωσή τους, καθώς ο τούρκικος αλιευτικός στόλος δεν υπόκειται στους ίδιους περιοριστικούς κανόνες που επιβάλλονται στους ευρωπαϊκούς αλιευτικούς στόλους.

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Επίσπευση πληρωμών ενισχύσεων βιολογικής γεωργίας

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε στην επίσπευση των πληρωμών του Μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες», επιτυγχάνοντας την καταβολή των ενισχύσεων προς τους δικαιούχους δύο περίπου εβδομάδες νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι.
Αναλυτικά, το ποσό που διατίθεται για τη φυτική παραγωγή ανέρχεται σε 21.688.887,44 ευρώ και για τη ζωική παραγωγή σε 14.821.849,12 ευρώ.
Από τον Δεκέμβριο του 2019 έως και σήμερα το Υπουργείο έχει καταβάλει συνολικά στους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων το ποσό των 113.868.804,54 ευρώ.