Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Έναρξη της διαδικασίας για την κατοχύρωση του Γύρου ως Προϊόντος Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ)

Ξεκινά η διαδικασία για την πιστοποίηση του Γύρου ως Προϊόντος Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).
Το γεγονός αυτό αποτελεί, σύμφωνα με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, σημαντικό βήμα για την ελληνική βιομηχανία τροφίμων, την κτηνοτροφία και τις εξαγωγές.
Κατά τη συνάντηση που είχε η Υφυπουργός με τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων της διεπαγγελματικής, της βιομηχανίας κρέατος και των χοιροτρόφων εν όψει της κατάθεσης του φακέλου στις αρμόδιες υπηρεσίες, επεσήμανε:
«Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν ότι «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Με έκδηλη ικανοποίηση διαπιστώνω σήμερα ότι έχει γίνει μια πραγματικά πολύ καλή αρχή. Έχει γίνει σοβαρή δουλειά στην τεκμηρίωση των ελληνικών θέσεων σε ιστορικό αλλά και τεχνικό επίπεδο, γεγονός, που μας επιτρέπει να είμαστε ρεαλιστικά, συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι έχουμε τα όπλα για να κερδίσουμε τη μεγάλη μάχη σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανοίγοντας ένα νέο, μεγάλο παράθυρο ευκαιριών και προκλήσεων για την ελληνική κτηνοτροφία και την βιομηχανία κρέατος».
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ Παναγιώτης Χατζηνικολάου, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος, Στέλιος Σκαρίμπας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος, Γιώργος Οικονόμου, ο Πρόεδρος της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος, Γιάννης Μπούρας, ο Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος, Λευτέρης Γίτσας και η Προϊσταμένη του Τμήματος ΠΟΠ, ΠΓΕ, ΕΠΙΠ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σοφία Μανανά.