Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Κάτοικοι και παραθεριστές των Ελληνικών από ανάγκη πίνουν εμφιαλωμένο νερό!

Αιτία ότι δεν έχει καταργηθεί η υδρομάστευση που τροφοδοτεί το δίκτυο με νερό πολύ φορτωμένο μικροβιολογικά και χημικά

Κάτοικοι και παραθεριστές των Ελληνικών πίνουν εμφιαλωμένο νερό, καθώς γνωρίζουν ότι η υδρομάστευση τροφοδοτεί το δίκτυο ύδρευσης με νερό πολύ φορτωμένο μικροβιολογικά και χημικά.
Μόνη λύση η τροφοδότηση του δικτύου ύδρευσης μόνο με καλό νερό σε ποσότητες που επαρκούν για τις ανάγκες των οικισμών του χωριού (παλαιός οικισμός και παράλια Ελληνικά).
Σύμφωνα με κατοίκους των Ελληνικών υπάρχει καλό νερό ύδρευσης από το χωριό προς Αγριοβότανο σε μεγάλο βάθος, όπως στις θέσεις «Πίρνο» και «Ρέα». Υπάρχει, επίσης, πολύ νερό στις θέσεις «Τσάτρα», «Κρύα Βρύση», «Τρακόσ' τη Σβάλα» και «Μπηλιάν».
Υπάρχουν ισχυρισμοί, εκτός περιοχής Ελληνικών, ότι στο χώρο των Ελληνικών δεν υπάρχουν καλά νερά, ωστόσο η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Ελάχιστο παράδειγμα: Όλες οι γεωτρήσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια για την υδροδότηση των παράλιων Ελληνικών έβγαλαν καλό νερό.
Ο Δήμος πρέπει να θέσει τέρμα στην απαράδεκτη κατάσταση. Κάτοικοι και παραθεριστές στα Ελληνικά να πίνουν από ανάγκη εμφιαλωμένο νερό.
Είναι απαραίτητο ο Δήμος να δει το θέμα και με βάση τις γνωμοδοτήσεις ειδικών, που θα αφορούν τις προαναφερόμενες περιοχές, να προχωρήσει σε απαραίτητες γεωτρήσεις για την κάλυψη των αναγκών της Κοινότητας Ελληνικών.
Ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης και καλός φίλος των Ελληνικών, Σωτήρης Πανουργιάς, που έχει μεγάλη ευαισθησία σε θέματα υποδομών και δημόσιας υγείας, να δώσει λύση σ' αυτό πρόβλημα.
Άλλωστε, ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει σε εκκρεμότητα σοβαρά θέματα ύδρευσης.