Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Υπηρεσιακοί Γραμματείς στο επιτελικό κράτος

Μια νέα πρωτοποριακή εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Υπηρεσιακοί Γραμματείς στο επιτελικό κράτος: Μετασχηματίζοντας γνώσεις και εμπειρίες», σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης.
Απευθύνεται στους μόνιμους Υπηρεσιακούς Γραμματείς των Υπουργείων, που επιλέχθηκαν με αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου 4622/2019 για το επιτελικό κράτος.
Για τον καλύτερο σχεδιασμό του προγράμματος, προηγήθηκε η εξατομικευμένη ανίχνευση των εκπαιδευτικών τους αναγκών με συγκεκριμένη μεθοδολογία που βασίζεται στην μακρόχρονη εμπειρία της γαλλικής Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (ΕΝΑ).
Σε συνάρτηση με το εύρος των καθηκόντων των Υπηρεσιακών Γραμματέων, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοδοξεί να καλύψει έναν σημαντικό αριθμό θεματικών ενοτήτων με υψηλού επιπέδου εισηγητές και να δώσει πρακτικές απαντήσεις σε ζητήματα που άπτονται της καθημερινής ενάσκησης των καθηκόντων τους, ενδυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον ρόλο και τη μεταξύ τους δικτύωση.