Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Δόθηκαν αποζημιώσεις σε 1.270 φυσικά πρόσωπα και σε 154 επιχειρήσεις στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στη Βουλή, δήλωσε ότι δόθηκαν αποζημιώσεις σε 1.270 φυσικά πρόσωπα και σε 154 επιχειρήσεις στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας και επεσήμανε ότι από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές, όπου ανακοίνωσε ένα ευρύτερο πρόγραμμα έργων υποδομής, ύψους 240 εκατομμυρίων ευρώ και στάθηκε ιδιαίτερα στο «επίδομα χωρίς γραφειοκρατία», με ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων, για τη χορήγηση έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης στους δικαιούχους, ύψους 5.000 ευρώ ανά κατοικία και 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση.
Και πρόσθεσε:
«Αυτό που δεσμεύθηκα από την πρώτη στιγμή ήταν πως η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση των 5.000 ευρώ για τις πληγείσες κατοικίες, χορηγείται τόσο στις κύριες, όσο και στις δευτερεύουσες κατοικίες, καθώς και στα δηλωμένα ως κατοικίες υπόγεια».

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Κλειστά όλα τα καταστήματα την Κυριακή 1η Νοεμβρίου

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι όλα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας θα παραμείνουν κλειστά την προσεχή Κυριακή 1η Νοεμβρίου, λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19.

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Πίστωση 30 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση των αιγοπροβατοτρόφων

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της νόσου COVID19, ενέκρινε την πίστωση ποσού ύψους 29.887.590,34 ευρώ το οποίο θα κατευθυνθεί σε συνολικά 39.368 κτηνοτρόφους που υπάγονται στον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας.
Οι ενισχύσεις έχουν αρχίσει να πιστώνονται σταδιακά στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Εισαγωγή στα ΑΕΙ αποφοίτων ΙΕΚ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση που θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες συμπεριλαμβάνεται ρύθμιση για την εισαγωγή στα ΑΕΙ των αποφοίτων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.).
Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα παρέχει τη δυνατότητα στους αποφοίτους δημοσίων αλλά και ιδιωτικών ΙΕΚ να εισάγονται με εξετάσεις σε τμήμα ΑΕΙ με συναφές αντικείμενο με το πτυχίο τους.
Οι εξετάσεις για την εισαγωγή των αποφοίτων ΙΕΚ θα γίνονται από τα ΑΕΙ τα οποία θα ορίζουν και το ποσοστό των θέσεων που θα δίνονται κάθε φορά.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Νέος μηχανισμός χορήγησης κωδικών στους δημοσίους υπαλλήλους

Ενισχύεται η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και των πληροφοριακών συστημάτων του Δημοσίου

Σε λειτουργία τέθηκε η εφαρμογή «Κωδικοί Δημόσιας Διοίκησης» που σχεδίασε και υλοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, σε εκτέλεση της Απόφασης του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Πρόκειται για τον νέο μηχανισμό χορήγησης κωδικών στους δημοσίους υπαλλήλους για την πρόσβασή τους σε εκείνες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δημοσίου για τις οποίες διαθέτουν εξουσιοδότηση, στο πλαίσιο της εκτέλεσης των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Ο φετινός εορτασμός για την 28η Οκτωβρίου στην Π.Ε. Ευβοίας

Γαλανόλευκες καλημέρες από την Εύβοια σε όλη την Ελλάδα! Στο φετινό εορτασμό για την 28η Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις λόγω των περιορισμών του COVID-19.
Όπως και σε όλη τη χώρα, στην Π.Ε. Ευβοίας θα πραγματοποιηθούν δοξολογίες και καταθέσεις στεφάνων από εκπροσώπους της Περιφέρειας, των Δήμων, αντιστασιακών οργανώσεων και άλλων σωματείων και από αντιπροσωπίες μαθητών, ιερού κλήρου και σωμάτων ασφαλείας.
Οι γαλανόλευκες σημαίες αναρτημένες βρίσκονται σε έπαρση σ' όλα τα δημόσια κτίρια και σε πολλές πολλές οικίες και καταστήματα!

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Νέοι κάδοι στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργο Σταμούλο, σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή των υπογειοποιημένων κάδων στη Λίμνη και έχουν παραληφθεί οι πρώτοι ενενήντα κάδοι πεζοδρομίου.
Για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Δήμου, εντός του Νοεμβρίου, αναμένεται ότι θα παραληφθούν και εξακόσιοι μεγάλοι κάδοι απορριμάτων.

Πληρωμή της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης για το 2020

Ξεκίνησε η πληρωμή της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης για το έτος 2020, μετά και την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών από τον εποπτευόμενο Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το ποσό που θα διατεθεί ως προκαταβολή στους δικαιούχους ανέρχεται σε 696.596.038,36 ευρώ, αφορά 539.609 αγρότες και συνιστά το 70% της βασικής ενίσχυσης.
Η εξόφληση της βασικής ενίσχυσης καθώς και του «πρασινίσματος» αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Δεκεμβρίου.

«Πάγωμα» της εισφοράς αλληλεγγύης

Η εισφορά αλληλεγγύης «παγώνει» για ένα χρόνο για τα εισοδήματα που αφορούν το 2020 για ελεύθερους επαγγελματίες, για διαμερίσματα και για ενοίκια.
Οι μισθωτοί θα δουν αυτό το όφελος από την εισφορά αλληλεγγύης από τον Ιανουάριο του 2021.

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Ενιαία πολιτική για Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων

Πιο αυστηρό πλαίσιο από πλευράς αξιολόγησης για την περιβαλλοντική αδειοδότηση των μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων

Με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Ταγαρά, επανακατατάσσονται -δηλαδή αλλάζουν υποκατηγορία σχετικά με την περιβαλλοντική τους αδειοδότηση- οι Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) και οι Μονάδες Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ).

Ειδικότερα, η υπουργική απόφαση αφορά στην περιβαλλοντική ανακατάταξη στις «Εγκαταστάσεις επεξεργασίας (ανάκτησης και διάθεσης) αστικών στερεών αποβλήτων» καθώς και στις «Εγκαταστάσεις παρασκευής εδαφοβελτιωτικών – κομπόστ από προδιαλεγμένο ή διαχωρισμένο οργανικό κλάσμα αστικών στερεών αποβλήτων σε βιομηχανικά κτίρια ή άλλες κατάλληλες κατασκευές».

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Πίστωση ποσού συνολικού ύψους 371,5 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ΙΙΙ

Πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς 28.401 δικαιούχων του 3ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 371,5 εκατ. ευρώ.
Έτσι, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 71.184, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 625,3 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), 83.234 επιχειρήσεις έχουν ήδη οριστικοποιήσει, μέσω της πλατφόρμας “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport), την αίτηση χορήγησης της ενίσχυσης.
Η προθεσμία οριστικής υποβολής της αίτησης λήγει την προσεχή Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020.
Οι πληρωμές του 3ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα συνεχιστούν προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Περισσότερα από 13 δισ. ευρώ κατευθύνθηκαν στην ενίσχυση των επιχειρήσεων και τη στήριξη των εργαζομένων σε όλη την Ε.Ε.

H Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην αξιοποίηση κοινοτικών πόρων για την παροχή κεφαλαίων κίνησης σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία αναφορικά με την έως τώρα κινητοποίηση των προγραμμάτων της Πολιτικής Συνοχής για την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας του COVID-19.

Συνολικά πόροι των προγραμμάτων της Πολιτικής Συνοχής άνω των 13 δισ. ευρώ κατευθύνθηκαν στην ενίσχυση των επιχειρήσεων και τη στήριξη των εργαζομένων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε αυτό το πλαίσιο το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αξιοποίησε στο μέγιστο δυνατό βαθμό το προσωρινό πλαίσιο της ευελιξίας που παρείχαν οι Ευρωπαϊκοί Κανονισμοί και το διαχειριστικό εργαλείο της αναθεώρησης κινητοποιώντας επιπλέον πόρους άνω των 1,5 δισ. ευρώ από την Πολιτική Συνοχής, χωρίς να διαταραχτεί ο προγραμματισμός των ήδη υλοποιούμενων δράσεων.

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Αντίστροφη μέτρηση για το «ανανεωμένο» πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

Η υποβολή των αιτήσεων του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» θα ξεκινήσει στις 30 Νοεμβρίου για την Κρήτη και το Βόρειο και Νότιο Αιγαίο και θα ακολουθήσουν μέχρι τέλος του έτους και οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.
Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, το ποσοστό της επιδότησης για την ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών φτάνει ακόμα και το 85% (και το 95% στις λιγνιτικές περιοχές – ρήτρα δίκαιης μετάβασης) και για πρώτη φορά συνδέεται με την εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας.

Για να ξαναθυμηθούν οι παλαιότεροι και να πληροφορηθούν οι νεότεροι

18 Οκτωβρίου 1981 - Ιστορική νίκη του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ- ΚΙΝΗΜΑ ΛΑΟΥ ✅ 46 χρόνια από την ιδρυτική διακήρυξη και 39 χρόνια από την ιστορική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις 18 Οκτωβρίου 1981 και το έργο της Αλλαγής είναι πάντα επίκαιρο και παντού ορατό.

Πάνω από 20.000 μεγάλα και μεσαία ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ, και πολλές χιλιάδες μικρότερα, Οδικά, Αεροδρόμια, λιμάνια, Παιδεία, Υγεία, Πολιτισμό, Αθλητισμό, Προστασίας Περιβάλλοντος, περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης, αγροτικού τομέα, επιχειρηματικής δραστηριότητας κτλ.

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για την αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας

Η προγραμματική σύμβαση για την αποκατάσταση και ανάδειξη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας υπεγράφη.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, χαιρέτισε αυτό το γεγονός με την εξής ανακοίνωση:
«Καλά και σημαντικά νέα!
Με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη και τη Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Ελένη Βάκα υπογράψαμε σήμερα την προγραμματική σύμβαση για την αποκατάσταση και ανάδειξη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας!
Ακολουθεί η δημοπράτηση και βήμα βήμα πλέον μετράμε αντίστροφα για ένα εμβληματικό έργο για τη Χαλκίδα και όλη τη Στερεά Ελλάδα.
Ένα έργο που ανοίγει μια νέα σελίδα αισθητικής και λειτουργικότητας της πόλης, με σημαντικές προοπτικές για την τοπική οικονομία και κοινωνία».

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων

Η διαδικασία υποβολής για εγγραφή στο μητρώο είναι ανοιχτή όλο το χρόνο για το 2020

Το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων είναι το επίσημο μητρώο καταγραφής των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Στοχεύει στην παρακολούθηση της προόδου τους με βάση συγκεκριμένα KPIs, στην υποστήριξή τους με οφέλη και πλεονεκτήματα, ενώ λειτουργεί ως πόλος έλξης για επενδυτές, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Στην Αθήνα το νέο Γραφείο του Π.Ο.Υ. Ευρώπης

Για την Ποιότητα της Υγειονομικής Περίθαλψης και την Ασφάλεια των Ασθενών

Η Ελλάδα, και συγκεκριμένα η Αθήνα, θα είναι η έδρα του Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) για την Ποιότητα της Υγειονομικής Περίθαλψης και την Ασφάλεια των Ασθενών.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, η επιλογή της Ελλάδας αποτελεί αναγνώριση του έργου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργείου Υγείας και της ελληνικής Κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, στην υλοποίηση πολιτικών Δημόσιας Υγείας, όπως η επιτυχής εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου και στην προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, όπως η ψήφιση του Νόμου για την ίδρυση του Εθνικού Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ).
Την είδηση για την δημιουργία του νέου Γραφείου του Π.Ο.Υ. Ευρώπης στην Αθήνα ανακοίνωσαν ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο Περιφερειακός Διευθυντής του Π.Ο.Υ. για την Ευρώπη, Hans Kluge, μετά τη συνάντησή τους στην Κοπεγχάγη, όπου έγινε εκτεταμένη συζήτηση με τα στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και υπήρξε η δέσμευση ότι ο Π.Ο.Υ. θα είναι αρωγός και ισχυρός υποστηρικτής στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Μνημόνιο συνεργασίας για την ωρίμανση διαφόρων σπουδαίων έργων για την Εκκλησία της Ελλάδος

Με στόχο την ωρίμανση έργων της Εκκλησίας, έτσι ώστε να χρηματοδοτηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.Α.Ν).
Σχετικά, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:
«Στόχος του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων με την υπογραφή του παρόντος μνημονίου συνεργασίας είναι να βρούμε τον τρόπο να επιτύχουμε την ταχεία ωρίμανση διαφόρων σπουδαίων έργων για την Εκκλησία και τον λαό, έτσι ώστε να απορροφηθούν οι πόροι και να μείνουν τα έργα προς χρήσιν των πιστών. Ευχαριστώ των Μακαριότατο για την ευλογία, την υποστήριξη και τη συμμετοχή του σε όλη αυτή την προσπάθεια. Το κράτος θα κάνει αυτό που πρέπει».
Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος του Δ.Ε.Π.Α.Ν, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ενώ στην τελετή παρέστησαν εξέχοντα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Μπάλα και τη νύχτα!

Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού φωτίζει τρία δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου.
Όπως ανακοινώθηκε θα φωτιστούν με νέους προβολείς τα γήπεδα στο Πευκί, στην Ιστιαία και στα Λουτρά Αιδηψού.
Έτσι, οι ποδοσφαιριστές των ομάδων θα μπορούν να παίξουν μπάλα και τη νύχτα.

Ασφαλτοστρώσεις στο Πήλι

Ασφαλτοστρώσεις πραγματοποιεί ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας σε πολλά τμήματα του Δημοτικού οδικού δικτύου.
Ήδη, ασφαλτοστρώθηκε τμήμα του δρόμου που οδηγεί από το Πήλι στην Βλαχιά και η παραλία της Βλαχιάς απέκτησε πρόσβαση.
Χθες, στο Πήλι έγινε ασφαλτόστρωση σε τμήματα του οδικού δικτύου.
Ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ανακοίνωσε ότι σύσσωμο το τοπικό Συμβούλιο συμμετείχε ώστε να διευκολύνει τους διερχόμενους οδηγούς.

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – Πορτογαλίας

Διμερή Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας υπέγραψαν οι Υπουργοί Άμυνας της Ελλάδας και της Πορτογαλίας για λογαριασμό των δύο χωρών, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του ΥΕΘΑ, Νίκου Παναγιωτόπουλου, στην Πορτογαλία. Τη φίλη χώρα εκπροσώπησε ο ΥΠΑΜ, Ζοάου Γκόμες Κραβίνιου.
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε σχετικά τα εξής:
«Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας, είχαμε μια εξαιρετική συζήτηση για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που σχετίζονται με τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τις προκλήσεις και απειλές ασφάλειας και σταθερότητας, καθώς και με την ανάγκη να εργαστούμε από κοινού για την οικοδόμηση ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος για την προστασία των χωρών και των λαών μας».
Ο Ζοάου Γκόμες Κραβίνιου δήλωσε τα εξής:
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος απ΄ τη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό μου, έχουμε πολλά θέματα κοινής συνεργασίας, ενώ η υπογραφή της Διμερούς Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας μας προσφέρει ένα επί πλέον εργαλείο που θα επιτρέψει την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών στον τομέα της άμυνας».

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Φόρος έως 1,40 ευρώ/λίτρο για τσίπουρο και ρακή

Το Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων (ECOFIN) αποφάσισε να μη φορολογείται το κάθε λίτρο τσίπουρου και ρακής με φόρο άνω του 1,40 ευρώ, γεγονός που έρχεται να «κλείσει» τις αξιώσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για ελάχιστη φορολόγηση στα 6 ευρώ το λίτρο.
Η απόφαση του Συμβουλίου θα ισχύσει από το 2022 και μετά.

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας συνεχίζεται

Ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, προέβη χθες στην εξής ανακοίνωση:
«Το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων συνεχίζεται!!!! Μετά την ασφαλτόστρωση μήκους 1200 μέτρων προς την Μονή Αγίου Νικολάου στο Γαλατάκι σήμερα έγινε ασφαλτόστρωση σε όλο το μήκος του δρόμου από διασταύρωση Κεράμειας έως ελαιοτριβείο Βουλγαράκη. Αύριο συνεχίζουμε ολοκληρώνοντας το μεγάλο έργο στην θέση «Σκαλί» στην παραλία Αγίας Άννας. Από τη Δευτέρα το πρόγραμμα προβλέπει ασφαλτοστρώσεις μεγάλης κλίμακας στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Κηρέα».

Πρόταση για παράταση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και αυτοδίκαιη παράταση των συμβάσεων εργασίας όλων των εργαζομένων σε αυτό μέχρι 31.12.2021

Αναφερόμενος στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση σε ομιλία του στη Βουλή επεσήμανε τα εξής:
«Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα είναι απολύτως επιτυχημένο.
Είναι ένα Πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης των ασθενέστερων οικονομικά και κοινωνικά ατόμων, των ατόμων με αναπηρίες, των χρόνια πασχόντων και των υπερηλίκων.

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Επιπλέον 313 προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας για τα Δημόσια ΙΕΚ και τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Οι Υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και Χρήστος Σταϊκούρας, ύστερα από αίτημα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, ενέκριναν επιπλέον 313 προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας για τις ανάγκες στις εκπαιδευτικές δομές της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης (Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης και Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας) για το διδακτικό έτος 2020-2021.
Η πρόσληψη του προσωπικού καθαριότητας θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 39 του ν.4722/2020.

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Προς πρόσληψη και τοποθέτηση ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε σχολεία

Με εγκύκλιο το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, ζητεί από τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να υποβάλουν τις προτάσεις τους για τη δημιουργία ομάδων Σχολικών Μονάδων ανά Βαθμίδα, προκειμένου εν συνεχεία να εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση με σκοπό την πρόσληψη και την τοποθέτηση 2.800 ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε σχολεία.
Γνώμονας της στελέχωσης είναι η διαφύλαξη της ψυχικής υγείας, η προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, αλλά και η ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας δια της απόκτησης δεξιοτήτων που απαιτούνται για την αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων.

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Δυνατότητα για πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας για κάλυψη αναγκών σε σχολεία

Άρθρο τροπολογίας σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων.
Αναλυτικότερα, με το άρθρο 3 της τροπολογίας δίνεται η δυνατότητα, λόγω αυξημένων αναγκών καθαριότητας συνεπεία της εκδηλούμενης πανδημίας, ειδικά για το σχολικό έτος 2020 – 2021 οι Δήμοι να μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις μίσθωσης έργου για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων, με τους όρους σύναψης που ίσχυαν κατά το σχολικό έτος 2019 – 2020, χωρίς της έγκριση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006 (Α’ 280), σε αριθμό έως 20% των εγκεκριμένων θέσεων, κατά παρέκκλιση οποιασδήποτε άλλης διάταξης για την ταχύτητα των σχετικών διαδικασιών.
Την τροπολογία υπογράφουν οι Υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Χατζηδάκης, Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Δυνατότητα εγγραφής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση όσων επιτυχόντων δεν προέβησαν ήδη σε ηλεκτρονική εγγραφή για σοβαρούς λόγους

Σε περίπτωση που δεν έχει καταστεί δυνατή η εμπρόθεσμη ηλεκτρονική εγγραφή εισακτέου εξαιτίας οιονδήποτε σοβαρού λόγου (π.χ. ανωτέρα βία, σοβαρή ασθένεια, μη κατοχή Α.Μ.Κ.Α. ή αριθμού κινητού τηλεφώνου, στράτευση ή απουσία στο εξωτερικό, θεομηνία ή άλλο σπουδαίο λόγο), είναι δυνατή η εγγραφή μετά την πάροδο της προθεσμίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης, ύστερα από αίτηση του εισακτέου, στην οποία εκτίθενται οι λόγοι της καθυστέρησης.
Η ανωτέρω διαδικασία εγγραφής πραγματοποιείται με υποβολή της αίτησης απευθείας προς τη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής είτε με φυσική παρουσία, είτε με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων (π.χ. υποβολή της αίτησης μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ειδικά σχεδιασμένης πλατφόρμας) είτε με ταχυδρομική αποστολή. Σε κάθε περίπτωση κατά τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων ή ταχυδρομικής αποστολής, για την ολοκλήρωση της εγγραφής απαιτείται η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης του επιτυχόντος και αιτούντος την εγγραφή, η οποία εκδίδεται μέσω του ιστότοπου www.gov.gr ή φέρει φυσική υπογραφή με βεβαίωση του γνησίου αυτής και στην οποία θα δηλώνει ότι όλα τα στοιχεία και τυχόν δικαιολογητικά που υποβάλλει είναι ακριβή και αληθή.

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Ξεκινά η διαδικασία για τη δημιουργία του πρώτου ESA Business Incubation Centre στην Ελλάδα

Η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) έχουν εκκινήσει τη διαδικασία για τη δημιουργία και λειτουργία ενός ESA Business Incubation Centre (ESA BIC) στην Ελλάδα.
Το ESA BIC Ελλάδας θα ενισχύει τη μεταφορά τεχνογνωσίας από τις εφαρμογές του Διαστήματος σε εφαρμογές της καθημερινότητας και θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας.

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Ξεπέρασαν τις 4.440 οι προσωρινές ψηφιακές άδειες οδήγησης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Οι νέοι οδηγοί αποφεύγουν την ταλαιπωρία της αναμονής

Μέσω της ψηφιακής διαδικασίας, από τις 11 Μαΐου που τέθηκε σε λειτουργία η εφαρμογή της έκδοσης των προσωρινών αδειών οδήγησης σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Μεταφορών της Ελλάδας, έλαβαν άδειες οδήγησης 90.845 επιτυχόντες της πρακτικής δοκιμασίας υποψηφίων οδηγών.

Αναλυτικότερα, με βάση την τελευταία αναφορά, τα στοιχεία για τον αριθμό των ξεχωριστών προσωρινών αδειών οδήγησης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που έχουν εκδοθεί ανά Περιφέρεια, είναι τα εξής:
Στερεά Ελλάδα 4.441, Αττική 27.713, Θεσσαλία 6.575, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη 5.263, Κεντρική Μακεδονία 15.055, Δυτική Μακεδονία 2.371, Ήπειρος 3.222, Ιόνια Νησιά 2.228, Βόρειο Αιγαίο 2.308, Νότιο Αιγαίο 4.092, Κρήτη 5.654, Δυτική Ελλάδα 6.401 και Πελοπόννησος 5.522.

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Υλοποίηση του προγράμματος «ΘΩΡΑΞ – THORAX» προς όφελος της Εθνικής Άμυνας και της Ασφάλειας

Μνημόνιο Συνεργασίας που αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος «ΘΩΡΑΞ – THORAX», υπεγράφη στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, παρουσία του Υφυπουργού, Βουλευτή Κορινθίας, Χρίστου Δήμα, του Γενικού Γραμματέα Έρευνας & Τεχνολογίας, Αθανάσιου Κυριαζή και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Οικονόμου.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζει σε δήλωσή του:
«Τα Υπουργεία Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εθνικής Άμυνας προέβησαν σε μία πολύ σημαντική και πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα συνεργασία: διαθέτουμε ευρωπαϊκούς πόρους για την ανάπτυξη της τεχνολογίας που θα συμβάλλει στην αμυντική θωράκιση της χώρας με τέτοιο τρόπο ώστε να αξιοποιήσουμε ερευνητικές εφαρμογές Ελλήνων επιστημόνων που θα αναμορφώσουν εντελώς τα επίπεδα ασφάλειας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μέσα απ’ αυτή τη συνεργασία.
Είμαι πολύ ευτυχής και πολύ υπερήφανος».
Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, επισημαίνει:
«Όπως έχουμε τονίσει με κάθε τρόπο, η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικό, ερευνητικό και επιστημονικό προσωπικό, ιδίως στον τομέα των νέων τεχνολογιών. Έφτασε λοιπόν η στιγμή η Πολιτεία να αξιοποιήσει αυτές τις δυνατότητες των νέων μας επιστημόνων προς όφελος της Εθνικής Άμυνας και της Ασφάλειας. Το πρόγραμμα «ΘΩΡΑΞ» θα μεταφέρει στο Ελληνικό περιβάλλον μέσα από την έρευνα και την εφαρμογή της, τεχνογνωσία που δεν υφίσταται μέχρι σήμερα, καθόσον θα λειτουργήσει με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης και τεχνολογικούς όρους των επόμενων δύο δεκαετιών».

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Αποκατάσταση των βλαβών της Εθνικής Οδού 77 από Βασιλικά έως Αρτεμίσιο

Δέκα μήνες μετά την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τη Δημοτική Ενότητα Αρτεμισίου του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού στις 11-12-2019, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προωθεί την αποκατάσταση των βλαβών της Εθνικής Οδού 77 από Βασιλικά έως Αρτεμίσιο και συγκεκριμένα την αποκατάσταση του οδοστρώματος (ζυμώματα, ρηγματώσεις, καθιζήσεις), συντήρηση και ανακατασκευή-βελτίωση υφιστάμενων τεχνικών έργων όπου κριθεί απαραίτητο, εργασίες ανακατασκευής οδοστρωσίας, επούλωσης λάκκων, άρσης καταπτώσεων, καθώς και τοποθέτησης κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης, όπου έχουν καταγραφεί οι αντίστοιχες βλάβες.
Η παρέμβαση αυτή αποτελεί τμήμα του έργου «Αποκατάσταση βλαβών της Εθνικής Οδού Χαλκίδας–Ιστιαίας–Αιδηψού στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αρτεμισίου» προϋπολογισμού €2.500.000, η οποία επίσης περιλαμβάνει την άμεση εκκίνηση των εργασιών ανακατασκευής της κατεστραμμένης γέφυρας των Γουβών και την κατασκευή τεχνικών έργων προστασίας της κοίτης και των πρανών του ποταμού στη θέση της καταστραφείσας γέφυρας.

Έκτακτη παροχή σε μικροσυνταξιούχους ενόψει Χριστουγέννων

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προτίθεται να δώσει ως έκτακτη παροχή ένα εφάπαξ ποσό ενόψει Χριστουγέννων στους συνταξιούχους που έχουν μικτές αποδοχές κάτω από 1.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των συνταξιούχων του ΟΓΑ.
Υπενθυμίζεται ότι οι συνταξιούχοι που έχουν μικτές αποδοχές πάνω από 1.000 ευρώ θα λάβουν αναδρομικά.

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Δεσμεύει εκπαιδευτικούς και μαθητές


Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως και της Υφυπουργού, Σοφίας Ζαχαράκη, προβλέπονται τα κάτωθι:
1.Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, τα σχολεία υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές.
2.Μαθητές που παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.
3.Η απουσία μαθητή από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.
4.Κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να καταγράφει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους τίτλους της ενότητας που δίδαξε καθημερινά.

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή της γέφυρας των Γουβών!

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή της γέφυρας των Γουβών.
Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη έχει ως εξής:
«Καλημέρα και καλό μήνα!
Η γέφυρα των Γουβών, που ανήκει στο εθνικό μας δίκτυο, σύντομα θα είναι ξανά στη διάθεση των πολιτών και των επισκεπτών μας, εύχρηστη και ασφαλής!
Ξέρω ότι αυτοί οι μήνες που χρησιμοποιούσαμε την παράκαμψη σε αρκετούς φίλους φάνηκαν ατελείωτοι, όμως μετά την κατάρρευση έπρεπε να βρεθούν οι πόροι, να γίνει από την αρχή μελέτη και διαγωνισμός για το έργο.
Σήμερα υπογράψαμε τη σύμβαση και ξεκινάμε!»

Πυροπροστασία στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού

Στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ εντάσσεται η πρόταση του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού για πυροπροστασία στις σχολικές μονάδες του Δήμου, ύψους 160 χιλιάδων ευρώ.