Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Στην Αθήνα το νέο Γραφείο του Π.Ο.Υ. Ευρώπης

Για την Ποιότητα της Υγειονομικής Περίθαλψης και την Ασφάλεια των Ασθενών

Η Ελλάδα, και συγκεκριμένα η Αθήνα, θα είναι η έδρα του Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) για την Ποιότητα της Υγειονομικής Περίθαλψης και την Ασφάλεια των Ασθενών.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, η επιλογή της Ελλάδας αποτελεί αναγνώριση του έργου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργείου Υγείας και της ελληνικής Κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, στην υλοποίηση πολιτικών Δημόσιας Υγείας, όπως η επιτυχής εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου και στην προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, όπως η ψήφιση του Νόμου για την ίδρυση του Εθνικού Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ).
Την είδηση για την δημιουργία του νέου Γραφείου του Π.Ο.Υ. Ευρώπης στην Αθήνα ανακοίνωσαν ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο Περιφερειακός Διευθυντής του Π.Ο.Υ. για την Ευρώπη, Hans Kluge, μετά τη συνάντησή τους στην Κοπεγχάγη, όπου έγινε εκτεταμένη συζήτηση με τα στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και υπήρξε η δέσμευση ότι ο Π.Ο.Υ. θα είναι αρωγός και ισχυρός υποστηρικτής στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.