Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Νέες εντάξεις επιχειρήσεων στη δράση του ΕΠΑνΕΚ «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση»

Αυξάνεται ο προϋπολογισμός για τη δράση «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) κατά 20 εκατομμύρια ευρώ, με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, διαμορφώνοντας τον συνολικό προϋπολογισμό της στα 80 εκατομμύρια ευρώ.
Η δράση χρηματοδοτεί μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, την παροχή υπηρεσιών εστίασης, καθώς και υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης – κοινωνικής μέριμνας, προκειμένου να αναβαθμίσουν το επίπεδο επιχειρησιακής οργάνωσης και λειτουργίας τους.
Η συγκεκριμένη αύξηση αποφασίστηκε με γνώμονα τις ιδιαίτερα σημαντικές συνέπειες που έχουν υποστεί όλοι οι προαναφερθέντες κλάδοι από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημικής κρίσης COVID-19.
Τα συνολικά ενταγμένα επιχειρηματικά σχέδια στη συγκεκριμένη δράση ανέρχονται έως σήμερα σε 1.511, συνολικού προϋπολογισμού 61.115.862 ευρώ.
Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.