Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Επιλεκτικά επιτρέπεται η άρση της απαγόρευσης της ερασιτεχνικής αλιείας

Οι διαμαρτυρίες των πολιτών αλλά και των συλλόγων και clubs καθημερινά αυξάνουν

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 1076 Β’ 20-03-2021 επιτρέπεται επιλεκτικά η άρση της απαγόρευσης της ερασιτεχνικής αλιείας με το δικαίωμα χρήσης τους σκάφους έως 8 μέτρων για το σκοπό αυτό.

Η συντριπτική πλειοψηφία των σκαφών αυτών βρίσκονται σε τρέιλερ ή σε ιδιωτικούς χώρους και αφού δεν επιτρέπεται η μεταφορά τους, καθίσταται εκ των πραγμάτων γράμμα κενό η άρση της απαγόρευσης της ερασιτεχνικής αλιείας.
Στην πραγματικότητα, ευνοούνται οι ελάχιστοι ελλιμενισμένοι ιδιοκτήτες σκαφών (που τυχαίνει να έχουν τα σκάφη τους μέσα σε λιμάνια, όπου και αν υπάρχουν κενές θέσεις για το σκοπό αυτό).
Επιπλέον, ο περιορισμός κυκλοφορίας εντός μόνο των διοικητικών ορίων του οικείου Δήμου δημιουργεί πρόβλημα στους ερασιτέχνες αλιείς, οι οποίοι επιθυμούν αλλά δεν μπορούν να ψαρέψουν.
Οι διαμαρτυρίες των πολιτών αλλά και των συλλόγων και clubs –ανάμεσα τους και το HERAKLION YACHTING CLUB- καθημερινά αυξάνουν και με έγγραφα τους ζητούν να βελτιωθούν οι προϋποθέσεις και να μπορούν όσοι επιθυμούν να ψαρέψουν
Μέχρι σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δεν έχει δώσει διευκρινήσεις σχετικά με τα παραπάνω.
Tην άρση της απαγόρευσης της ερασιτεχνικής αλιείας για όλους, χωρίς επιλεκτικές εξαιρέσεις, έχουν ζητήσει με ερώτησή τους προς τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής: Βασίλης Κεγκέρογλου και Δημήτρης Μπιάγκης.