Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Κινητή μονάδα θα πραγματοποιήσει εμβολιασμούς με Pfizer σε χωριά της βόρειας Εύβοιας

Κινητή μονάδα από την 5η υγειονομική περιφέρεια θα πραγματοποιήσει εμβολιασμούς με Pfizer στο Πευκί και στα χωριά Ελληνικά, Βασιλικά, Γιάλτρα και Άγιο Γεώργιο Λιχάδος.
Θα ακολουθήσουν εμβολιασμοί, επίσης με εμβόλια Pfizer, και στα άλλα χωριά της βόρειας Εύβοιας, βάσει καταλόγων ενδιαφερομένων που θα συντάξουν πρόεδροι Κοινοτήτων.
Στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των εμβολιασμών όλα τα Κέντρα Υγείας της χώρας θα πραγματοποιούν εμβολιασμούς και με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Τα άτομα που παρουσιάζουν κινητικά προβλήματα ή άνοια θα μπορούν να εμβολιάζονται με το εμβόλιο Johnson & Johnson στο σπίτι τους.
Σύμφωνα με πληροφόρηση που έχει ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας για τον Covid-19, Ανδρέας Τοουλιάς, από την Γενική Γραμματεία Εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας, το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα είναι διαθέσιμο μετά το πρώτο δεκαήμερο Ιουλίου και θα γίνεται από ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ επ αμοιβή από το κράτος. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Τοουλιά, έχουνε καθορίσει και την αμοιβή, θα είναι 20 € κατ’οίκον εμβολιασμός και 3 € εμβολιασμός στο ιατρείο του γιατρού.