Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Ένταξη επιχειρήσεων σε Δράσεις του ΕΠΑνΕΚ

Σε συνέχεια των ενεργειών του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, για απρόσκοπτη ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19, υπεγράφη η ένταξη 1.544 επιχειρήσεων στη Δράση «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Με την Απόφαση αυτή (2η κατά σειρά) διατίθενται στις επιχειρήσεις του τουρισμού πρόσθετοι πόροι 55,9 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικά πόροι που θα διατεθούν στον κλάδο ανέρχονται στα 253,9 εκατ. ευρώ.
Ο αριθμός των μέχρι σήμερα ενταγμένων επιχειρήσεων τουρισμού ανέρχεται στις 2.428 επιχειρήσεις, με την διαδικασία της αξιολόγησης να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα.
Σημαντικός είναι ο ρυθμός προόδου των χρηματοδοτήσεων, καθώς το ποσό που ήδη έχει εκταμιευτεί προς τις δικαιούχες επιχειρήσεις υπερβαίνει τα 72 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα υπεγράφη η 5η τροποποίηση της Απόφασης έγκρισης αιτήσεων χρηματοδότησης που υποβλήθηκαν στην Δράση Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδότοπων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.