Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Στήριξη των δομών Υγείας της Στερεάς Ελλάδας

Έχουν υπογραφεί συμβάσεις για τα Κέντρα Υγείας Αλιβερίου, Μαντουδίου, Καμένων Βούρλων και Αμφίκλειας
 
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε τη στήριξη των δομών Υγείας της Περιφέρειας με χρηματοδοτήσεις άνω των 8.000.000 € για κτίρια και υγειονομικό προσωπικό.
Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη έχει ως εξής:
«Στηρίζουμε τις δομές Υγείας της Στερεάς Ελλάδας με χρηματοδοτήσεις άνω των 8.000.000 € για κτίρια και υγειονομικό προσωπικό σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία και δεν σταματούμε μέχρι να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.
Χρηματοδοτήσαμε, υπογράψαμε συμβάσεις και υλοποιούμε τέσσερα νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 580.000 € για τα Κέντρα Υγείας Αλιβερίου, Μαντουδίου, Καμένων Βούρλων και Αμφίκλειας.
Την επόμενη περίοδο θα ξεκινήσουν αντίστοιχα έργα και στα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειάς μας. Η συνολική παρέμβασή μας αφορά αρχικά 11 Κέντρα Υγείας. Έχει αρχικό προϋπολογισμό 2.360.000 € και αποσκοπεί στην αναβάθμιση των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών τους υποδομών.
Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, για την πρωτοβάθμια υγεία. Για να έχει κάθε Στερεοελλαδίτης σοβαρές δομές δημόσιας υγείας στον τόπο του».