Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Τριμερής Συνάντηση Ελλάδος, Κύπρου και Ιορδανίας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συμμετείχε, στη Λευκωσία, στην 1η Τριμερή Συνάντηση Ελλάδος, Κύπρου και Ιορδανίας, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης και ο Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας Αντιστράτηγος Γιουσέφ Αχμέτ Χουνεϊτί.
Κατά τη συνάντηση, τονίστηκε η ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων όλων των χωρών της περιοχής, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.
Επίσης, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, καθώς και η πρόοδος της συνεργασίας που έχει επιτευχθεί στον αμυντικό τομέα.
Κατά τη συνάντηση βεβαιώθηκε ότι οι δεσμοί των τριών χωρών, οι οποίοι εδράζονται σε κοινές αρχές και αξίες, ισχυροποιούνται υπό το κοινό όραμα της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Τέλος, υπογραμμίστηκε ότι αποτελεί κοινό στόχο η υλοποίηση μιας Αμυντικής Στρατηγικής Συνεργασίας, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τις αρχές της καλής γειτονίας με όλες τις χώρες της περιοχής.