Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Συσκέψεις για την εξέλιξη των μέτρων ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας

Διαδοχικές συσκέψεις με εκπροσώπους οικονομικών και παραγωγικών φορέων της Εύβοιας, είχε τριμελές κυβερνητικό κλιμάκιο με αντικείμενο την εξέλιξη των μέτρων ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.
Η πρώτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον Οργανισμό Λιμένων Ν. Ευβοίας (ΟΛΝΕ) στη Χαλκίδα, όπου τέθηκε το πρόγραμμα ανάπτυξης θαλάσσιου τουρισμού στη Βόρεια Εύβοια εν όψει της επικείμενης τουριστικής σεζόν, αλλά και η προώθηση του αλιευτικού τουρισμού καθώς και η ενίσχυση του ΚΤΕΛ Ευβοίας με στόχο την αύξηση των εκτελούμενων υπεραστικών δρομολογίων.
Στη συνέχεια, ακολούθησε ευρεία σύσκεψη με τις διοικήσεις του Οικονομικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου, όπου εξετάστηκε σειρά ζητημάτων με κυριότερο την αξιοποίηση του εργαλείου του εξωδικαστικού συμβιβασμού που μπορεί να οδηγήσει σε εξυγίανση πολλές επιχειρήσεις.
Αμέσως μετά, το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε τη Βόρεια Εύβοια, όπου επιθεώρησε την πορεία των αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων και συμμετείχε σε συναντήσεις με εκπροσώπους των συκοπαραγωγών και των δασικών αναγκαστικών συνεταιρισμών.
Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούνταν από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σίμο Κεδίκογλου, τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά.