Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Για το σύνολο των βασικών θεμάτων της Περιφέρειας μίλησε ο Φάνης Σπανός

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε τα εξής:
«Με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη στο διοικητήριο της Εύβοιας μιλήσαμε για το σύνολο των βασικών θεμάτων της Περιφέρειάς μας, εστιάζοντας, λόγω του χαρακτήρα της επίσκεψης, στα τοπικά ζητήματα, όπως:
#Οδικοί άξονες: Αναμένεται από το Υπουργείο Υποδομών η συμβασιοποίηση της δημοπρατημένης παράκαμψης Χαλκίδας - Νέας Αρτάκης - Ψαχνών. Ολοκληρώσαμε τις μελέτες των παρακάμψεων Βασιλικού - Αμαρύνθου και πρέπει να βρεθεί χρηματοδότηση. Ομοίως σημαντικό να προωθηθούν ο βόρειος, νότιος και οριζόντιος οδικός άξονας.
#Βόρεια Εύβοια: Στόχος είναι να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά εμπόδια, ώστε να απελευθερωθούν οι εξασφαλισμένοι πόροι και να λειτουργήσουν ακόμη πιο αποτελεσματικά οι πολιτικές ανακούφισης και ανασυγκρότησης της περιοχής.
#ΕΣΠΑ και Δημόσιες Επενδύσεις: Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πλέον λαμβάνει υπερδιπλάσιους κοινοτικούς πόρους σε σχέση με το παρελθόν. Είναι πολύ σημαντικό να παρασχεθούν και περισσότεροι εθνικοί πόροι για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση των εκτελούμενων έργων.
#Λιμένες - Υδατοδρόμια - αλιευτικά καταφύγια: Σε συνεργασία με τον ΟΛΝΕ αναπτύσσεται ένα μεγάλο δίκτυο μικρών και μεγάλων παρεμβάσεων, με στόχο μια στρατηγική αλλαγή του μεταφορικού και οικονομικού μας χάρτη.
#Φράγματα Ψαχνών και Μανικίων - Σέττας: Συνεργαζόμαστε με τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών, ώστε με ώριμες μελέτες να οριστικοποιηθούν οι χρηματοδοτήσεις και να προχωρήσουν τα έργα.
#ΛΑΡΚΟ: Είναι σημαντικό μέσα από την εξεύρεση σοβαρού και στρατηγικού επενδυτή και τα κατάλληλα δημοσιονομικά μέτρα, να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας και να συνεχιστεί η παραγωγική διαδικασία.
#Τουρισμός - Πολιτισμός - Αγροδιατροφή: Το στρατηγικό μας τρίπτυχο πλεονέκτημα πρέπει να βρίσκεται στην κορωνίδα των κοινών αναπτυξιακών μας προτεραιοτήτων».