Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Πλωτό ασθενοφόρο για τη Βόρεια Εύβοια

Ξεκίνησε η διαδικασία για την προμήθειά του μέσω ΕΣΠΑ

Η διαδικασία για την προμήθεια καινούργιου πλωτού ασθενοφόρου για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού της Βόρειας Εύβοιας, αναφέρεται σε έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.
Σύμφωνα με το έγγραφο, η προμήθεια ενός πλωτού ασθενοφόρου, κατάλληλα διαμορφωμένου με υγειονομικό εξοπλισμό, για την κάλυψη υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού της Βόρειας Εύβοιας, έχει συμπεριληφθεί στο σχεδιασμό του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ήδη, έχει υποβληθεί η σχετική πρόταση από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Μεταφορές» 2021 – 2027.
Η παραπάνω πρόταση εξειδικεύτηκε με τη διαδικασία της 1ης Εξειδίκευσης του παραπάνω Προγράμματος και σύμφωνα με τον χρονοπρογραμματισμό έκδοσης Προσκλήσεων του Προγράμματος, αναμένεται η δημοσίευση της σχετικής Πρόσκλησης εντός του Α' τριμήνου του 2023, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία ένταξης.