Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Συνάντηση εργασίας Γιώργου Κελαϊδίτη με Σίμο Κεδίκογλου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας,  Γιώργος Κελαϊδίτης, με αφορμή τη συνάντησή του με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σίμο Κεδίκογλου, ανακοίνωσε τα εξής:
«Στη σημερινή συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σίμο Κεδίκογλου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα πριν την οριστική ένταξη στα τομεακά προγράμματα του ΥΠΑΑΤ δύο σπουδαίων για την Εύβοια έργων.
Επέκταση Προσήνεμου Μώλου Αλιευτικού Καταφυγίου Αγίου Γεωργίου Λιχάδας με προϋπολογισμό €5.100.000
Κατασκευή Φράγματος Ψαχνών, δικτύων αυτού και αγροτικής οδοποιίας με προϋπολογισμό €46.000.000
Επιλύθηκαν επί της ουσίας τεχνικά και πρακτικά ζητήματα που αφορούσαν την ωριμότητα των έργων, και εκφράσθηκε επίσημα η βούληση της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ για την άμεση ένταξη τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα.
Για το Αλιευτικό Καταφύγιο Αγίου Γεωργίου Λιχάδας αναμένουμε ένταξη του έργου εντός Φεβρουαρίου, και τρέχουμε άμεσα για δημοπράτηση.
Για το Φράγμα Ψαχνών αναμένουμε πρόσκληση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης εντός του καλοκαιριού προκειμένου να κατατεθεί η πρόταση χρηματοδότησης του.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υφυπουργό και τον Γενικό Γραμματέα, οι οποίοι μέσα από την άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βοηθούν καθοριστικά στη δημιουργία σπουδαίων υποδομών για τον πρωτογενή τομέα της Εύβοιας».