Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Ολοκληρωμένη πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για Πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού για όλους με διάστημα υλοποίησης από 1η Ιουνίου έως και 15 Οκτωβρίου 2020

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, μαζί με τους Βουλευτές Γιώργο Φραγγίδη και Γιώργο Μουλκιώτη κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Τουρισμού και Εργασίας, ολοκληρωμένη πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για Πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού για 3 εκατομμύρια ωφελούμενους, που ενεργοποιούν 15 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις και δημιουργούν 7 εκατομμύρια ημερομίσθια εργαζομένων σε χιλιάδες επιχειρήσεις.

Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από τα περιοριστικά μέτρα, με ενεργητικές πολιτικές και επιδότηση δραστηριότητας και εργασίας, αντί των επιδοτήσεων ανεργίας και των αποζημιώσεων που θα αναγκαστεί να καταβάλλει εκ των υστέρων ή να χάσει από τα έσοδα το Δημόσιο.
Έτσι, το Κίνημα Αλλαγής προτείνει την εφαρμογή Προγράμματος Εσωτερικού Τουρισμού για όλους, με διάστημα υλοποίησης από 1η Ιουνίου έως και 15 Οκτωβρίου 2020, που παρέχει 5 διανυκτερεύσεις ανά ωφελούμενο, ημιδιατροφή και έξοδα μετακίνησης, με πλαφόν ανά ωφελούμενο 250 ευρώ.
Ο προϋπολογισμός του ανωτέρω Προγράμματος Εσωτερικού Τουρισμού ανέρχεται περίπου στα 750 εκατομμύρια ευρώ, στα οποία συνυπολογίζονται και τα ποσά που ήδη προβλέπονται για τα επιμέρους μικρά προγράμματα κοινωνικού τουρισμού της εργατικής και αγροτικής εστίας.
Στα 3 εκατομμύρια ωφελούμενους του προγράμματος εντάσσονται 1,4 εκατομμύρια εργαζόμενοι του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται όλοι οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής αλλά και άνεργοι, 800 χιλιάδες συνταξιούχοι, 400 χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες και αγρότες, 200 χιλιάδες νέοι έως 30 ετών, φοιτητές αλλά και όσοι θα συμμετέχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις για τριτοβάθμια εκπαίδευση και 200 χιλιάδες δικαιούχοι του εγγυημένου κοινωνικού εισοδήματος.