Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Ενίσχυση ανθοπαραγωγών με ποσό ύψους 10,13 εκατομμυρίων ευρώ

«Πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να χορηγηθεί κρατική ενίσχυση για ανακούφιση του κλάδου που έχει πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε να χορηγηθεί από τη χώρα μας ποσό ύψους 10,13 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής ανθέων.
Σε σχετική δήλωσή της η εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού, Μάργκρετ Βεστάγκερ, επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη ενίσχυση θα βοηθήσει τους ανθοπαραγωγούς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες ρευστότητας και να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα μέσα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί.
Πρόσθεσε ότι η συνεργασία με τα Κράτη Μέλη θα συνεχιστεί προκειμένου να εξασφαλιστεί η εφαρμογή των εθνικών μέτρων στήριξης με συντονισμένο και αποτελεσματικό τρόπο, σε εναρμόνιση με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πλέον, ανοίγει ο δρόμος για τη στήριξη και άλλων κλάδων του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Ύψος ενίσχυσης ανθοπαραγωγών

Το ύψος του ποσού ενίσχυσης ορίζεται ως εξής:
-σε 1250 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας υπαίθρου, ανθέων και καλλωπιστικών δρεπτών ανθέων, φυτών κηποτεχνίας και άλλων ανθοκομικών φυτών εξωτερικού χώρου και
-σε 2.500 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας ανθέων υπό κάλυψη (θερμοκηπίων) ανθέων και καλλωπιστικών, δρεπτών ανθέων και γλαστρικών ανθέων εσωτερικού χώρου.